Sant Joan Despí endega una campanya per reforçar la mobilitat sostenible a les escoles de la ciutat

30/11/2019 - 10:00

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha començat una nova campanya per recordar la necessitat d’apostar per models de mobilitat sostenible i segura a l’entorn i accessos als centres educatius de la ciutat.

Els agents cívics reparteixen a les entrades de les escoles un díptic informatiu amb consells i recomanacions que les famílies i els infants cal que tinguin presents en el seu camí a l’escola.

La publicació anima infants i famílies a moure's fins a l'escola a peu, en transport públic o en bicicleta, uns modes de mobilitat que contribueixen a reduir les emissions contaminants i a tenir un aire més net i una ciutat més saludable.

El díptic recorda la vulnerabilitat de les persones que més transiten a l'entorn dels centres educatius, els i les escolars de la ciutat, i ofereix indicacions i consells per preservar el camí segur dels alumnes com ara que els vehicles han de circular com a màxim a 30 quilòmetres per hora; no estacionar als passos de vianants; aparcar només als espais habilitats per reforçar la seguretat o mantenir lliures els carrils bici per afavorir l’arribada amb vehicles com la bicicleta. A més, el material lliurat recorda a les famílies com fer servir els espais habilitats a prop dels centres escolars perquè puguin aparcar de manera gratuïta en les entrades i sortides, les conegudes com a zones ‘Petó i Adeu’.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha dut a terme diferents actuacions per assolir una mobilitat més sostenible i segura a l’entorn i als accessos als centres educatius. Així, la ciutat compta amb una xarxa de camins escolars en els quals any rere any s’han anat introduint millores, no només en la senyalització sinó també en altres àmbits, com l’urbanístic, amb la construcció de nous carrils bici o de passos de vianants elevats. També s'ha regulat la velocitat dels vehicles a l'entorn de les escoles amb la creació de les zones 30.

Recentment, l’Ajuntament ha editat una guia de mobilitat que recull totes les accions que s’han fet en els darrers anys per tal de fomentar una mobilitat sostenible i segura al conjunt de la ciutat. La podeu consultar en aquest enllaç.


 

Relacionats

Notícia

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat 2023. Molts municipis organitzen activitats per promoure una mobilitat més sostenible. Ens centrem en l'exemple de Sant Joan Despí.

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí