Sant Joan Despí endega una campanya per reforçar la mobilitat sostenible a les escoles de la ciutat

30/11/2019 - 10:00

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha començat una nova campanya per recordar la necessitat d’apostar per models de mobilitat sostenible i segura a l’entorn i accessos als centres educatius de la ciutat.

Els agents cívics reparteixen a les entrades de les escoles un díptic informatiu amb consells i recomanacions que les famílies i els infants cal que tinguin presents en el seu camí a l’escola.

La publicació anima infants i famílies a moure's fins a l'escola a peu, en transport públic o en bicicleta, uns modes de mobilitat que contribueixen a reduir les emissions contaminants i a tenir un aire més net i una ciutat més saludable.

El díptic recorda la vulnerabilitat de les persones que més transiten a l'entorn dels centres educatius, els i les escolars de la ciutat, i ofereix indicacions i consells per preservar el camí segur dels alumnes com ara que els vehicles han de circular com a màxim a 30 quilòmetres per hora; no estacionar als passos de vianants; aparcar només als espais habilitats per reforçar la seguretat o mantenir lliures els carrils bici per afavorir l’arribada amb vehicles com la bicicleta. A més, el material lliurat recorda a les famílies com fer servir els espais habilitats a prop dels centres escolars perquè puguin aparcar de manera gratuïta en les entrades i sortides, les conegudes com a zones ‘Petó i Adeu’.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha dut a terme diferents actuacions per assolir una mobilitat més sostenible i segura a l’entorn i als accessos als centres educatius. Així, la ciutat compta amb una xarxa de camins escolars en els quals any rere any s’han anat introduint millores, no només en la senyalització sinó també en altres àmbits, com l’urbanístic, amb la construcció de nous carrils bici o de passos de vianants elevats. També s'ha regulat la velocitat dels vehicles a l'entorn de les escoles amb la creació de les zones 30.

Recentment, l’Ajuntament ha editat una guia de mobilitat que recull totes les accions que s’han fet en els darrers anys per tal de fomentar una mobilitat sostenible i segura al conjunt de la ciutat. La podeu consultar en aquest enllaç.


 

Relacionats

Article

L’AMB va lliurar els premis Bicimpuls 2019 en la seva segona edició. Amb aquests premis reconeixem les entitats amb projectes que fomenten l’ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona.

Notícia

S'ha iniciat un nou camí escolar al barri d'Almeda de Cornellà de Llobregat, sumant-se als ja existents a diferents barris de la ciutat. Es tracta d'un camí proposat pels alumnes de les escoles Almeda i Martinet. L'objectiu és potenciar l'autonomia, la confiança i la responsabilitat dels infants i fomentar la mobilitat activa i sostenible.

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Butlletí