Sant Joan Despí disposa d'un nou punt de recarrega ràpida de vehicles elèctrics

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

07/04/2017 - 13:48

L’AMB segueix ampliant la xarxa de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la metròpolis, que compta amb un nou punt a Sant Joan Despí. L’electrolinera es troba al carrer de la TV3, al costat de l’Hospital Moisès Broggi, hospital de referència al Baix Llobregat.

Aquest nou punt metropolità, que permet carregar el 80% de la bateria en 20-30 minuts, se suma als que ja funcionen al Prat de Llobregat i Cornellà de Llobregat, i al que també s’ha posat en servei a Gavà. Properament, l’AMB posarà en marxa punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics als municipis de Montcada i Reixac i Badalona. Una mica més endavant, també activarà els punts metropolitans de recàrrega previstos a Sant Cugat del Vallès, Pallejà, Barberà del Vallès i L’Hospitalet de Llobregat, les obres dels quals estan a punt de començar ara. Amb tot, a finals d’any l’AMB preveu que aquesta xarxa metropolitana de punts de recàrrega ràpida arribi a les 10 elecrolineres.

Aquests punts de recàrrega ràpida disposen de tres connectors (Mennekes, CHAdeMO i COMBO CCS) per donar servei a qualsevol vehicle elèctrics del mercat. A més, les 10 electrolineres de l’AMB, com és el cas de la de Sant Joan Despí, també disposaran de dos endolls Schuko, que permeten recarregar la bateria d’una moto o d’una bicicleta elèctriques.

Amb aquest impuls a les infraestructures de recàrrega des de l’administració metropolitana, i amb la implicació necessària de les empreses fabricants de vehicles per una mobilitat veritablement sostenible, esperem que el parc de vehicles elèctrics augmenti significativament els propers mesos i anys”, ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, recordant el repte de l’AMB de combatre la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire.

“Des de la inauguració de la primera, les electrolineres de l’AMB ja han distribuït 110.000 kWh, el qual equival a un recorregut de 785.000 km sense emetre gasos contaminants a les ciutats metropolitanes”, ha apuntat, com a curiositat, Poveda.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’AMB va lliurar els premis Bicimpuls 2019 en la seva segona edició. Amb aquests premis reconeixem les entitats amb projectes que fomenten l’ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha dut a terme diferents actuacions per assolir una mobilitat més sostenible i segura a l’entorn i als accessos als centres educatius. Així, la ciutat compta amb una xarxa de camins escolars en els quals any rere any s’han anat introduint millores, no només en la senyalització sinó també en altres àmbits, com l’urbanístic, amb la construcció de nous carrils bici o de passos de vianants elevats. També s'ha regulat la velocitat dels vehicles a l'entorn de les escoles amb la creació de les zones 30.

Notícia

Pallejà disposa d’un nou carril bici que connecta el nucli amb el polígon industrial i l’estació de Ferrocarrils de Quatre Camins. La seva construcció ha estat possible gràcies al suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i forma part del Programa Metropolità de desenvolupament de la Bicivia, un projecte que vol comunicar i connectar els diferents municipis a través d’aquesta infraestructura.

Butlletí