Sant Fost de Campsentelles implanta la recollida amb càrrega lateral

02/01/2024 - 09:00

Durant aquest mes de novembre i fins als primers dies de desembre el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental substitueix a Sant Fost de Campsentelles els contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers, de paper-cartó i de vidre per contenidors de càrrega lateral.

El municipi passarà de les 46 àrees actuals a les 56, cosa que suposa un creixement del 22% d’illes amb aquestes fraccions. Alguns dels objectius principals de la substitució dels actuals contenidors, de càrrega superior, pels nous, de càrrega lateral, és fer més eficient el sistema de recollida i facilitar la separació de residus, posant els contenidors de recollida selectiva més a l’abast de la ciutadania. L'afectació per al veïnat serà mínima, ja que només alguns contenidors es canviaran d’ubicació per tal de facilitar-ne el buidatge, que sempre s’ha de fer per la part dreta dels camions.

 

Recollida més ràpida i eficient

La recollida lateral permetrà realitzar una recollida molt més ràpida i amb menys soroll. El conductor del camió no ha de baixar del vehicle per tal de recollir el contenidor sinó que la recollida es realitza de manera automatitzada, disminuint el temps mitjà de 3 minuts a 1 minut. Un fet, que també reduirà les cues de trànsit i el temps d’espera, especialment en aquelles vies d’un sol carril de circulació.

D’altra banda, l’ampliació de les àrees i la capacitat més gran dels contenidors de reciclatge, ha d’ajudar a evitar els desbordaments i mantenir més netes les àrees d’aportació de residus. A més, els contenidors que se substitueixen són de plàstic, a diferència dels actuals que són metàl·lics. Per tant, la recollida serà més silenciosa, disminuint les molèsties per als veïns.

Actualment, el Consorci ha implantat recollida selectiva amb contenidors de càrrega lateral a un total de 14 municipis i 3682 contenidors.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

Del 5 a l’11 de maig i en el marc de la celebració de la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2024) diverses deixalleries del Bages o del Vallès Oriental oferiran compost gratuït provinent de les restes orgàniques.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí