Sant Cugat evita el malbaratament de 51 tones de menjar en dos anys

Font: Cugat Mèdia

18/05/2023 - 16:26

Des de l'arribada de 'Too Good To Go', ja són 38 comerços adherits que venen paquets d'aliments a un preu reduït que si no es llançarien a la brossa

Dos anys després de l'arribada de 'Too Good To Go' a Sant Cugat, ja hi ha 38 establiments santcugatencs adscrits a l'aplicació per comprar paquets d'aliments just abans que es facin malbé. L'últim any han servit més de 51.000 paquets a la ciutat i, segons dades de l'empresa calculen, que s'ha evitat que es llencin a les escombraries més de 51 tones d'aliments.

En el seu primer any al municipi hi havia 20 comerços adscrits, una xifra que s'ha duplicat. I si el 2021 van preparar uns 12.800 paquets, ara els han multiplicat per quatre.'Too Good To Go' és una 'app' on els establiments adherits ofereixen 'packs sorpresa' del seu excedent que, d'una altra manera, acabaria a la brossa. Ja pot ser menjar a punt de caducar, o aquells productes que si no s'han venut durant el dia, ja no es poden vendre l'endemà. Però no només es poden comprar aliments, sinó també plantes que estan a punt de morir.

Quan els comerços ja tenen els paquets preparats, ho pengen a l'app de 'Too Good To Go' i la mateixa aplicació ho notifica els usuaris. Si el 'pack' els hi interessa, el reserven i després el passen a recollir just abans que la botiga tanqui. El pagament es fa a través de la mateixa aplicació per facilitar la gestió dels comerços.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera de 24 de novembre va aprovar el Pla Local de Prevenció de residus 2022 - 2030. La prevenció de residus, ocupa el primer lloc en la jerarquia de generació i gestió dels residus, essent un primer pas abans del reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Butlletí