Sant Climent de Llobregat aprova l’ordenació dels espais agroforestals del municipi

16/03/2023 - 10:47

La modificació puntual del Pla General Metropolità està destinada a potenciar el treball de la pagesia local i el manteniment de les zones boscoses.

El ple municipal donava dimarts vistiplau en una sessió extraordinària a la sol·licitud de modificació puntual del Pla General Metropolità per a l’ordenació de les zones agràries i forestals del nostre terme municipal. D’aquesta manera es culmina un treball iniciat l’any 2014 i que prenia embranzida a partir del 2018 amb la voluntat d’afavorir l’explotació agrícola de la població i, alhora, garantir la cura sobre les zones boscoses.

Amb aquesta reordenació s’aconsegueix satisfer un deute històric que es manté des de l’aprovació del PGM l'any 1976, qualificant tots els sòls destinats al cultiu del cirerer com a sòls agrícoles, i augmentant aquests en més de 170 hectàrees, amb l’objectiu de què pugui continuar amb l’activitat agrícola i la producció de la nostra cirera.

Donat l’abast d’aquest projecte, s’han tingut especialment en consideració les necessitats i opinions de les persones afectades com ara la pagesia o persones propietàries dels terrenys implicats En aquest sentit cal destacar la jornada participativa celebrada el passat 9 de febrer al Casal de Cultura amb la presència de l’equip tècnic redactor del projecte (Barcelona Regional, Agència de Desenvolupament Urbanístic SA). L’acte comptava amb la participació de l’alcalde, Isidre Sierra, i dels regidors d’Urbanisme i d’Agricultura, Jesús Insausti i Salvador Tugas, respectivament. Les persones assistents van tenir d’aquesta manera la possibilitat de realitzar observacions i resoldre possibles dubtes.
 


 

Relacionats

Notícia

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Opinió

El Vallès és una realitat ambiental, territorial i orgànica que no entén de divisions i segregacions administratives. Té una singularitat poc comuna. No és cap pati del darrere.

Butlletí