Sant Climent de Llobregat aprova l’ordenació dels espais agroforestals del municipi

16/03/2023 - 10:47

La modificació puntual del Pla General Metropolità està destinada a potenciar el treball de la pagesia local i el manteniment de les zones boscoses.

El ple municipal donava dimarts vistiplau en una sessió extraordinària a la sol·licitud de modificació puntual del Pla General Metropolità per a l’ordenació de les zones agràries i forestals del nostre terme municipal. D’aquesta manera es culmina un treball iniciat l’any 2014 i que prenia embranzida a partir del 2018 amb la voluntat d’afavorir l’explotació agrícola de la població i, alhora, garantir la cura sobre les zones boscoses.

Amb aquesta reordenació s’aconsegueix satisfer un deute històric que es manté des de l’aprovació del PGM l'any 1976, qualificant tots els sòls destinats al cultiu del cirerer com a sòls agrícoles, i augmentant aquests en més de 170 hectàrees, amb l’objectiu de què pugui continuar amb l’activitat agrícola i la producció de la nostra cirera.

Donat l’abast d’aquest projecte, s’han tingut especialment en consideració les necessitats i opinions de les persones afectades com ara la pagesia o persones propietàries dels terrenys implicats En aquest sentit cal destacar la jornada participativa celebrada el passat 9 de febrer al Casal de Cultura amb la presència de l’equip tècnic redactor del projecte (Barcelona Regional, Agència de Desenvolupament Urbanístic SA). L’acte comptava amb la participació de l’alcalde, Isidre Sierra, i dels regidors d’Urbanisme i d’Agricultura, Jesús Insausti i Salvador Tugas, respectivament. Les persones assistents van tenir d’aquesta manera la possibilitat de realitzar observacions i resoldre possibles dubtes.
 


 

Relacionats

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Notícia

L'alcalde Manuel Reyes, juntament amb el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells, la plataforma de l'Olla del Rei i les entitats veïnals, han unit forces en signar una carta adreçada a la Generalitat.

Acte
15/10/2023 - 00:00
Mataró

Butlletí