Sant Antoni de Vilamajor planeja un camp agrovoltaic de promoció municipal

27/03/2023 - 08:00

L’objectiu és compatibilitzar les produccions d’energia renovable i agrícola en una mateixa superfície.

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor projecta el primer camp agrovoltaic de promoció municipal de la província de Barcelona en un terreny d’ús agrícola de 91.500 metres quadrats. 

La instal·lació, d’una potència de 2.380 kWp, generarà més de 3,5 milions de quilowatts a l’any, que s’injectaran a la xarxa elèctrica. Aquesta producció d’energia verda equival al 30% del consum elèctric domèstic del municipi vallesà. La previsió és reduir 1.719 tones d’emissions de CO2 anuals a l’atmosfera.

El projecte té un cost de prop 3 milions d’euros, dels quals 1,5 són aportats pel programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

 

Renovables 2030

La Diputació de Barcelona inverteix prop de 120 milions d'euros en fotovoltaiques i comunitats locals d'energia, biomassa i xarxes de calor, i enllumenat eficient amb el projecte Renovables 2030, que ja ha atès prop de 300 peticions de 159 ens locals. El seu impacte es tradueix en una rebaixa anual de més de 35 M€ en la factura energètica dels ajuntaments, una producció estimada de 118.000 MWh a l’any i un estalvi de més de 50.400 tones de gasos amb efecte d’hivernacle. El projecte transformador suposa, per al conjunt dels ajuntaments de la província, assolir una autosuficiència energètica del 22%.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Butlletí