S'amplia i millora el servei gratuït de recollida de mobles vells a Santa Coloma de Gramenet

10/04/2018 - 08:08

Fa uns dies es va estrenar un nou camió de major capacitat per reforçar el servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells a domicili.

Aquesta millora, unida a la recent ampliació de dues persones de l'equip que realitza aquesta feina, suposa que actualment són ja cinc els camions en servei i deu les persones que ho presten.

La creixent demanda de la ciutadania feia necessari que l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ampliés la partida econòmica destinada a l'anomenada recollida de voluminosos. El cost anual d'aquest servei és actualment de 472.291 €, i l'empresa adjudicatària és Corporació CLD. Hi ha cinc equips que treballen per tota la ciutat: quatre en el torn de matí i un en el de la tarda, que presta servei en el districte tercer (barris del Singuerlín, la Guinardera, Can Franquesa, les Oliveres, Can Calvet i la Serra de Marina).

El servei gratuït de recollida de mobles vells i altres objectes voluminosos col·labora amb els veïns i veïnes de la ciutat recollint i transportant aquests materials sobrants a una planta de reciclatge, on una vegada tractats poden reutilitzar-se en la seva major part per a la fabricació de panells de contraxapat o com a combustible. No és un servei per a empreses. Si aquestes últimes són instal·ladores (per exemple, de mobiliari de cuina), han de fer-se càrrec del material vell. cal recordar que el procediment per obtenir aquest servei és mitjançant una trucada telefònica prèvia al número 93 385 73 12, que atén de dilluns a divendres en horari continu de 8.00 a 18.00 hores. A través d'aquesta trucada s'acorda el dia i l'hora en què es produirà la recollida, així com les instruccions per fer-la en les millors condicions perquè no s'alteri el pas de vehicles o vianants a la via pública.

L'any passat es van recollir 1.824 tones de residus en aquest concepte, la majoria fruit de les més de vuit mil recollides concertades telefónicament.la demanda del servei de recollida de mobles ha anat en creixement en els últims anys gràcies a l'augment de la col·laboració de la població.

No obstant això existeix a la ciutat un grau d'incivisme que fa que encara es vegin objectes o mobles abandonats a la via pública de manera indiscriminada. Per esmorteir aquest incivisme, hi ha un equip del servei de recollida d'actuació pal·liativa que treballa tots els dies de la setmana.

Les ordenances municipals prohibeixen expressament l'abandó de mobles i voluminosos fora dels punts autoritzats. Per evitar que es produeixin aquestes actituds incíviques, la Policia Local té autoritat per identificar i sancionar a les persones que ho facin.

Si alguna persona desitja desprendre's pel seu compte d'algun moble o trast també pot adreçar-se a la deixalleria municipal de la carretera de la Roca.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Notícia

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de les associacions veïnals, estan col·locant adhesius als contenidors de la ciutat amb informació de com es fa correctament l’abocament i recollida de residus voluminosos,  ja sigui a través del servei específic porta a porta mitjançant una trucada prèvia al telèfon 010 o bé utilitzant la deixalleria a Bufalvent.

Butlletí