Salou implantarà mesures per fomentar l'estalvi d'aigua, davant la situació de sequera

06/07/2023 - 16:22

Les dutxes i els rentapeus de les platges de Salou només funcionaran al 50%.

L’Ajuntament de Salou tancarà un 50% de les dutxes i rentapeus de les platges del municipi. Aquesta mesura es farà efectiva tan aviat entri en vigor la situació l’alerta per sequera hidrològica decretada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Atès que Salou ha entrat en alerta per sequera, el municipi aplicarà totes les mesures que siguin necessàries per tal de fomentar l’estalvi de l’aigua, a partir de les restriccions oportunes.

Cal dir que per donar resposta adequada i extremar les accions per l’alerta per sequera hidrològica, el 2 març es va publicar al DOGC el Decret Llei 1/2023, i el 22 de maig la LLEI 9/2023, del 19 de maig, de mesures extraordinàries i urgents per afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya.

El 5 de juny, molts municipis van entrar en alerta per sequera. En aquest sentit, hi ha diverses limitacions i restriccions que són de caràcter obligatori per a tots els municipis i indústries connectats a la xarxa del Consorci d’aigües de Tarragona, entre els quals hi ha Salou. Les restriccions fan referència al reg, al funcionament de les fonts ornamentals i altres elements estètics, a la neteja dels carrers, paviments i façanes, a l’ompliment de piscines, a la neteja de vehicles i al funcionament de granges.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
01/12/2023 - 09:45
Auditori de l'FMC: Via Laietana, 33 6è 1a Barcelona
Notícia

“Operació Aigua” vol conscienciar la ciutadania sobre la situació actual d'estrès hídric i la disponibilitat d’aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics.

Article

Lleida canvia aquest sistema en la neteja de la via pública, en principi, només amb els camions cisterna.

Butlletí