Sabadell ha instal·lat plaques fotovoltaiques a 2 escoles i properament en posarà a 5 equipaments municipals més

12/06/2017 - 20:49

L’Ajuntament de Sabadell ha acabat d’instal·lar plaques fotovoltaiques a les escoles Joanot Alisanda i Teresa Claramunt. Properament se’n posaran tambéal Centre Cívic de Sant Oleguer, a Cal Molins, al poliesportiu Olímpia, a l’Escola Bressol Andreu Castells i a l’Escola Creu Alta.

Es tracta d’instal·lacions per a l’autoconsum dels dos centres educatius, amb una potència de 9,2 kWpic per a cadascun. La producció d'aquesta instal·lació és de 13.400 kWh/any per centre, cosa que equival al 15,2% del consum anual mitjà de tota l'escola. El cost de cadascuna d'aquestes instal·lacions és de 19.800 euros i l'ha finançat íntegrament l’Ajuntament.

Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que “el nostre objectiu és avançar cap a l'estalvi i l'eficiència energètiques, perquè, davant la crisi ambiental global que vivim, és imprescindible una nova relació amb l’energia, més proactiva i orientada a l’autoproveïment”. A més, ha afegit que “actualment l’Ajuntament genera un 1% de l’energia que consumeix i en els propers anys volem arribar a un 4%”.

Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic

Sabadell participa amb diferents activitats divulgatives a la 13a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic, amb un programa que va del 5 al 17 de juny i que s'emmarca en la celebració també de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.

Les activitats inclouen un taller de sistemes d’autoproveïment d’energia fotovoltaica en habitatges, comunitats de veïns i polígons, que es durà a terme el 13 de juny, a les 18.30 h, a la seu de l’Alliance Française, organitzat conjuntament amb Som Energia.

El 14 de juny hi haurà la sessió #Estalviarpercompartir, per informar sobre l’estalvi solidari a les llars de Sabadell, projecte desenvolupat amb famílies voluntàries des del novembre de 2016. Serà al Casal Pere Quart, a les 18.15 h. Posteriorment, a les 19 h, es celebrarà l’assemblea de socis i col·laboradors del Banc d’Energia de Sabadell. Finalment, el dissabte 17 de juny, la plaça del Gas es transformarà en una gran ludoteca, per gaudir en família, a partir de les 17.30 h.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sis escoles de Sabadell i l’edifici de Promoció Econòmica, el Vapor Llonch, disposaran durnat el 2020 d’instal·lacions solars fotovoltaiques per l’autoconsum. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat l’inici de contractació de les obres. Es tracta d’un tipus d’instal·lació amb suport de la xarxa en què l’energia generada serà autoconsumida instantàniament sempre que sigui possible, i els excedents, en que de produir-se, seran abocats a la xarxa general.

Notícia

El projecte és una iniciativa d’Ecoserveis i té l’objectiu de fomentar l’autoconsum col·lectiu ja que aquest pot generar un estalvi econòmic a les famílies, promoure un nou model energètic a les llars i apoderar les comunitats, transmetent-les el coneixement sobre els avantatges, requisits o normatives relacionades amb l’autoconsum col·lectiu.

Notícia

La flota municipal de vehicles incorporarà properament 49 nous vehicles, dels quals 43 seran elèctrics o de baixes emissions, que contribuiran a continuar renovant el parc mòbil de l’Ajuntament de Sabadell. La Junta de Govern Local ha adjudicat els contractes per a l’adquisició, amb la qual també es compraran altres sis vehicles per a serveis específics

Butlletí