Sabadell ha instal·lat plaques fotovoltaiques a 2 escoles i properament en posarà a 5 equipaments municipals més

12/06/2017 - 20:49

L’Ajuntament de Sabadell ha acabat d’instal·lar plaques fotovoltaiques a les escoles Joanot Alisanda i Teresa Claramunt. Properament se’n posaran tambéal Centre Cívic de Sant Oleguer, a Cal Molins, al poliesportiu Olímpia, a l’Escola Bressol Andreu Castells i a l’Escola Creu Alta.

Es tracta d’instal·lacions per a l’autoconsum dels dos centres educatius, amb una potència de 9,2 kWpic per a cadascun. La producció d'aquesta instal·lació és de 13.400 kWh/any per centre, cosa que equival al 15,2% del consum anual mitjà de tota l'escola. El cost de cadascuna d'aquestes instal·lacions és de 19.800 euros i l'ha finançat íntegrament l’Ajuntament.

Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que “el nostre objectiu és avançar cap a l'estalvi i l'eficiència energètiques, perquè, davant la crisi ambiental global que vivim, és imprescindible una nova relació amb l’energia, més proactiva i orientada a l’autoproveïment”. A més, ha afegit que “actualment l’Ajuntament genera un 1% de l’energia que consumeix i en els propers anys volem arribar a un 4%”.

Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic

Sabadell participa amb diferents activitats divulgatives a la 13a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic, amb un programa que va del 5 al 17 de juny i que s'emmarca en la celebració també de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.

Les activitats inclouen un taller de sistemes d’autoproveïment d’energia fotovoltaica en habitatges, comunitats de veïns i polígons, que es durà a terme el 13 de juny, a les 18.30 h, a la seu de l’Alliance Française, organitzat conjuntament amb Som Energia.

El 14 de juny hi haurà la sessió #Estalviarpercompartir, per informar sobre l’estalvi solidari a les llars de Sabadell, projecte desenvolupat amb famílies voluntàries des del novembre de 2016. Serà al Casal Pere Quart, a les 18.15 h. Posteriorment, a les 19 h, es celebrarà l’assemblea de socis i col·laboradors del Banc d’Energia de Sabadell. Finalment, el dissabte 17 de juny, la plaça del Gas es transformarà en una gran ludoteca, per gaudir en família, a partir de les 17.30 h.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Congrés de Qualitat de l’Aire [www.congresaire.cat] obre inscripcions per la seva 2a edició, que tindrà un format virtual els dies 14 i 15 d’octubre de 2021. 

Acte
14/10/2021 - 09:00
En línia
Entrevista

Rubí Brilla ha coordinat el primer projecte d’autoconsum compartit d’energia en un polígon industrial a tot l’Estat. Aquesta ha sigut una de les fites més importantes d’aquesta entitat municipal que des de fa 10 anys treballa per ser un referent per l’estalvi, l’eficiència i l’ús de renovables en l’àmbit local. Marta Morera, responsable tècnica de Rubí Brilla ens explica aquesta experiència i com es vol continuar treballant per l’autoconsum a la ciutat.  

Butlletí