Rubí celebrarà el Dia Mundial de l'Energia i acull la presentació del cotxe elèctric de Tesla

08/02/2017 - 13:16

Rafa Güeto davant la fotolinera del R+D

Rubí celebra el 14 de febrer el Dia Mundial de l'Energia amb diverses activitats pensades per a tots els públics: una jornada tècnica, una festa oberta a tota la ciutadania i serà la segona de l'Estat Espanyol on es presenti aquest model de vehicle elèctric de l'empresa Tesla.

 

L’empresa Tesla presenta el seu cotxe elèctric a Rubí en la celebració del Dia Mundial de l’energia que el dimarts 14 de febrer. Una proposta que compta amb una part dedicada a les empreses de la ciutat i una Fira de l’Energia orientada a la ciutadania. 

També es celebra la 12a Jornada tècnica del projecte RubiBrilla amb la participació d’empreses i professionals locals. Una cita que centrada en la recerca del finançament alternatiu per als sistemes de generació d’autoconsum i autoabastiment per a les empreses de Rubí. La jornada compta amb les aportacions de Sandra Font, cap de Finançament Internacional i Alternatiu d'ACCIÓ, l’Agència per la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya; Jordi Solé, Director d’Operacions de ECrowd!, empresa que va participar a l’últim congrés RubiBrilla; i Oriol Cordón, director d’inversions de Crowdcube.

De cara a la ciutadania, s’organitza la Fira de l’energia a la plaça del Doctor Guardiet amb un taller divulgatiu per explicar perquè les tarifes elèctriques evolucionen de la manera que ho fan i quin és l’impacte que això té a les factures domèstiques. A més, també hi ha parades amb empreses del sector de l’eficiència energètica i les renovables com les cooperatives Som Energia i Eticom Som Connexió, i també les empreses rubinenques Gilsan, Teycars i BB Energetic Group.

Des de l’Ajuntament de Rubí, el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafa Güeto explica que estan molt contents de poder acollir la presentació del cotxe elèctric de la companyia Tesla. I és que, a banda de Barcelona, aquesta presentació només es farà a la ciutat de Rubí. El responsable municipal també anima els rubinencs i rubinenques a participar de les activitats que el consistori ha organitzat. El Dia Mundial de l’Energia se celebra per promoure l’ús de fonts energètiques alternatives i disminuir la utilització de les no renovables. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb l’adhesió a aquesta iniciativa, les firmes participants poden estalviar fins al 20% de la seva despesa elèctrica

Entrevista

Rubí Brilla ha coordinat el primer projecte d’autoconsum compartit d’energia en un polígon industrial a tot l’Estat. Aquesta ha sigut una de les fites més importantes d’aquesta entitat municipal que des de fa 10 anys treballa per ser un referent per l’estalvi, l’eficiència i l’ús de renovables en l’àmbit local. Marta Morera, responsable tècnica de Rubí Brilla ens explica aquesta experiència i com es vol continuar treballant per l’autoconsum a la ciutat.  

Notícia

El projecte preveu actuar a un total de 50 quadres elèctrics, el que suposa 2.510 punts de llum dels 2.867 existents, deixant fora els que ja compten amb tecnologia LED o han estat renovats recentment. 

Butlletí