Renovació de l'enllumenat públic de Vilanova de Vallès

24/04/2023 - 10:00

L’objectiu és millorar l'eficiència energètica i la reducció de consum de l'enllumenat públic.

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès renovarà l'enllumenat públic del municipi. L'actuació suposarà el canvi integral de quasi 2.000 lluminàries per sistemes més eficients. Amb aquesta actuació s'aconseguirà un estalvi energètic de 612.341 kWh. Tanmateix, també hi haurà una gran reducció de la petjada de carboni, perquè s'aconseguirà una reducció en emissions de 294.536 kg/CO₂. 

La inversió, de més de mig milió d'euros, es finançarà amb una subvenció de 624.057,79 euros de la Diputació de Barcelona, concretament, a través del Programa sectorial Renovables 2030 de suport a inversions locals pel clima. El consistori hi haurà d'aportar el 10% restant.

 

Un gran estalvi en la despesa corrent

L'objectiu d'aquesta actuació és millorar l'eficiència energètica i reduir el consum energètic municipal de l'enllumenat públic un 79% A la vegada, es pretén afavorir l'estalvi econòmic.

 

Altres millores

Aquesta millora aportarà al municipi més confort visual, amb aquesta tecnologia s'aconsegueix més uniformitat lumínica i màxima eficiència energètica. Per tant, hi haurà més sensació de llum, amb més control i més sensació de seguretat per a la ciutadania.
 


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Parets presenta la campanya per renovar l’enllumenat públic ‘Parets LED'S Go!’

Notícia

Els treballs s'estan fent durant aquest mes de setembre gràcies a l'ajut concedit pels fons europeus FEDER.

Article

Entre els mesos d'abril i juliol, s'han substituit 2.015 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED a Castelldefels. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any​

Butlletí