Reducció del consum domèstic d'aigua a Santa Perpètua de Mogoda

Font: Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

05/07/2023 - 11:12

El consum domèstic d'aigua ha baixat un 14% durant el darrer any

El consum domèstic interanual d’aigua ha baixat a l’abril un 14% respecte al mateix mes de l’any 2022, segons va anunciar el Gerent de Concessions de CASSA, Joan Parte, durant la celebració del darrer Comitè de Seguiment de la Sequera, celebrat al maig.

Així, l’abril es va tancar amb una dotació domèstica de 96 litres per habitant i dia respecte dels 111 registrats l'abril de 2022. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica en funcions, Sergi Hernández, ha valorat positivament aquesta dada i ha agraït la col·laboració ciutadana per reduir el consum. “Els esforços estan donant fruits, però així i tot no podem abaixar la guàrdia i hem de continuar mesurant i optimitzant aquest recurs tan escàs”, ha afegit.

Durant la trobada, el Consistori va explicar que s’està treballant en un nou sistema de reutilització de l’aigua de la piscina amb la instal·lació de sis dipòsits d’un metre cúbic que permetran l’aprofitament de sis metres cúbics de les aigües de rebuig del procés de filtratge de la instal·lació. Aquesta aigua regenerada s’utilitzarà per regar la gespa de la piscina i també d’altres espais públics. Aquesta és una de les actuacions que formen part del Pla d’Aigua Regenerada que està treballant el Consistori i que previsiblement disposarà d’un primer esborrany en un mes, segons es va apuntar al Comitè.

Sobre l’estat de la bassa del parc Central, el Comitè va informar que les tres bombes estaven en funcionament i que les analítiques sobre la qualitat de l’aigua realitzades per CASSA havien donat paràmetres correctes.

El Comitè també va valorar reduir les pressions nocturnes en els futurs estadis de sequera. D’aquesta manera, CASSA va apuntar que en cas de possibles talls de subministrament o restriccions de cabal, la reducció nocturna de la pressió evitaria el buidatge dels dipòsits i les artèries principals que podrien comportar problemes operatius, per una banda, i allargar els temps de posada novament en servei.

Santa Perpètua és un dels municipis que des del 6 de març està en fase d’excepcionalitat a conseqüència de la sequera. Aquesta situació comporta diferents mesures de reducció d’aigua en usos agrícoles, industrials i la prohibició del reg de zones verdes i privades i de la neteja de carrers amb aigua potable, tret d’excepcions com la seguretat viària.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La reducció de la pressió de l’aigua, però, no ha de comportar un canvi significatiu i apreciable a les llars.

Article

L'Ajuntament de Terrassa ha dut a terme una campanya informativa i de conscienciació sobre la sequera durant els mesos de juny i juliol

Notícia

Aquest estiu s'han instal·lat aparells de lectura digital i més fiables, que podran detectar fuites, alteracions en el consum o intents de manipulació.

Butlletí