Reconeixement a “Vallès circular” com a estratègia metropolitana

22/01/2024 - 08:30

La iniciativa “Vallès circular” impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut aquest matí el reconeixement del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) per la seva contribució en forjar aliances multiactor per al foment de l’economia circular

El guardó l’ha recollit la consellera d’emergència climàtica Laura Oliver en l’acte celebrat aquest matí a Santa Coloma de Gramenet.  Durant l’acte també s’ha projectat un reportatge sobre l’estratègia Vallès Circular, amb la intervenció del president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i de diferents entitats signants de l’Acord Vallès Circular.

El Compromís Metropolità 2030 és el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona orientat a impulsar un nou model de prosperitat, basat en el coneixement i la innovació, que hi redueixi les desigualtats socials i territorials, i la situï com una de les metròpolis capdavanteres en la lluita contra l’emergència climàtica. El nou pla estratègic s’estructura en 8 missions, un objectius transversals, ambiciosos i transformadors que han de servir de guia per a l’actuació coordinada d’un ampli ventall d’actors (ciutadania inclosa). Aquestes 8 missions serviran per donar resposta a diferents reptes a escala metropolitana relacionats amb l’economia innovadora i inclusiva, els nivells de renda suficients, l’emergència ambiental i climàtica, la mobilitat sostenible i segura, l’alimentació saludable, la cohesió territorial, l’habitatge adequat i la vitalitat cultural. 

Per tal de fer un reconeixement a programes, projectes i iniciatives que s’alineïn amb el Compromís Metropolità 2030 i amb aquests principis, el PEMB ha convocat la I edició dels premis Compromís Metropolità 2030.  La iniciativa “Vallès Circular” ha estat premiada en la categoria “Aliances estratègiques” ja que exemplifica la col·laboració multiactor, i destaca especialment el fet que la cooperació entre ells ha estat clau per a l’èxit del projecte. 

 


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Butlletí