Recicla vidre per elles arriba a més de 170 ciutats i pobles

17 localitats catalanes hi participen en motiu del Dia Mundial contra el Càncer de mama.

Font: Ecovidrio

18/10/2022 - 08:11
Lleida participa en la campanya solidària “Recicla Vidre per elles”

Lleida participa en la campanya solidària “Recicla Vidre per elles”

En motiu del Dia mundial del càncer de mama Ecovidrio ha instal·lat 700 contenidors roses a 170 localitats espanyoles per mobilitzar a la ciutadania. Per cada quilo de vidre que es recicli, es donarà un euro a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat contra el Càncer.

Com cada any, el 19 d'octubre es fa el Dia Mundial contra el Càncer de mama.

Aquest és el vuitè any en què Ecovidrio llança la campanya “Recicla vidre per elles”, en què juntament amb la Fundació Sandra Ibarra, volen conscienciar a la societat sobre com ajuda el reciclatge de vidre al medi ambient, al foment d'una economia circular i en aquesta ocasió a donar suport a la investigació del càncer de mama.

Sota el lema: “Prometo cuidar-me: Reciclar vidre és un hàbit, que cuidar-te també ho sigui”,  Sandra Ibarra, presidenta de la fundació que porta el seu nom, Beatriz Egido , directora de Comunicació i RSC d'Ecovidrio i la padrina d'aquesta campanya, la il·lustradora Sara Herranz, van fer l'acte de presentació a Madrid. Durant l'esdeveniment, Sara Herranz ha llegit un manifest on s'insisteix en la necessitat de fomentar l'hàbit del reciclatge de vidre per a la cura del medi ambient i l'autoexploració per a la prevenció del càncer de mama. Sara Herranz és una reconeguda il·lustradora amb més de 200.000 seguidors a Instagram i diversos llibres publicats on busca el protagonisme de la dona mitjançant les seves històries i dibuixos fent capaç que qualsevol pugui empatitzar i identificar-s'hi, sense importar-ne el gènere. Aquest any és la padrina d'aquesta preciosa campanya.

 

En què consisteix la campanya social «Recicla vidre per elles»?

Aquesta iniciativa consisteix a mobilitzar a la ciutadania i animar-la a reciclar envasos de vidre per contribuir a aquesta causa social a través del reciclatge de vidre.

Gràcies a la gran implicació dels ajuntaments i les entitats locals, s'han instal·lat més de 700 contenidors roses amb el lema “Recicla vidre per elles” a més de 170 localitats de tot Espanya. A Catalunya s’han instal·lat 26 contenidors roses en un total de 17 localitats: Lleida, Mollerussa, Tordera, Gavà, Vallirana, Sant Feliu de Codines, Santa Coloma de Gramenet, La Bisbal d’Empordà, Ripoll, Blanes, Amer, Breda, Caldes de Malavella, Girona, Reus, Salou, Tortosa

Gràcies al vidre que es recicla durant aquesta campanya Ecovidrio contribueix a la creació de l'Escola de Vida, primera escola per a pacients i supervivents de càncer que ajuden a millorar-ne la qualitat de vida i el benestar. Tot allò reciclat als contenidors roses es destinarà transformat an una donació per a la Fundació Sandra Ibarra , la tasca del qual està incrementant la sensibilització, prevenció i fins i tot la investigació sobre el càncer.

També s'ha desenvolupat la campanya a les xarxes socials amb el hashtag #ReciclaVidrioPorEllas.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La campanya informativa va adreçada a establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de promoure i facilitar el reciclatge dels residus de vidre, que s’allargarà fins a finals del mes de juny.

Article

En l’edició Moviment Banderes Verdes 2022; aquesta iniciativa té per objectiu guardonar l’esforç dels establiments de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners en la transició cap a l’economia circular i en la lluita contra el canvi climàtic.

Notícia

El Moviment Banderes Verdes 2022 és una iniciativa que té per objectiu guardonar l’esforç d’establiments de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per a la transició verda

Butlletí