Ramon Folch, l'Agència de Residus i l'Àrea Metropolitana de Barcelona reben el premi ISR-cer

22/09/2005 - 00:00
El doctor Ramon Folch, l' Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Consell Comarcal del Berguedà han estat guardonats amb el Premi ISR-cer, per la seva contribució al desenvolupament sostenible. La tercera edició dels Premis anuals que concedeix l'Institut per la Sostenibilitat dels Recursos es va celebrar dimecres 21 de setembre al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona. L'objectiu d'aquests guardons és reconèixer públicament a aquelles persones, organitzacions, empreses o institucions que amb la seva actuació contribueixen de manera rellevant al compliment dels principis del Desenvolupament Sostenible.
I el reconeixement es va fer a través de 7 categories diferents. L' Agència de Residus de Catalunya va obtenir el primer premi en la categoria de millors 'Accions de Comunicació i Sensibilització', per la seva campanya 'D'aquí a aquí' que vol conscienciar els ciutadans de la necessitat de reaprofitar la fracció orgànica de les deixalles. El premi el varen compartir amb APIA, l'Associació de Periodistes d'Informació Ambiental per la seva tasca informativa durant més de 10 anys. També va estar premiat José Planas, un dels seus membres pel seu treball constant de divulgació
L'Estació Depuradora del Besos de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va aconseguir un accèssit, en la categoria de milors polítiques i actuacions de gestió, recollida i tractament de residus realitzades per entitats públiques i privades. El primer premi en aquesta categoria va recaure en el programa GARBIBIDE de la Diputació Foral de Biscaia.
Respecte al reconeixement d'aquelles comunitats locals o regionals que han aconseguit major percentatge de materials recuperats a partir de la recollida selectiva van obtenir els primers premis, l' Ajuntament de Aranda de Duero i el de Vitoria. El treball del Consell Comarcal del Berguedà, va ser reconegut també amb un accèssit. En la categoria que premia la responsabilitat empresarial vers el medi, Grupo Leche Pascual va obtenir el primer premi, com a corporació que té el millor projecte de sostenibilitat.
Les dues ciutats guardonades, tant al consistori com a la ciutadania, pels seus millors resultats en relació amb els criteris de 'Ciutat Sostenible' foren Miño i la ciutat de Córdoba, pel seu projecte de recuperació del riu Guadalquivir. Així mateix es va voler atorgar un premi d'àmbit europeu, a l'acció més rellevant en l'ús sostenible dels recursos que va recaure en Ludwing Krämer, un dels promotors del dret i l'educació ambiental a l'àmbit de la Unió Europea.
Finalment, ISR-cer va atorgar el premi a la millor trajectòria professional. En aquesta categoria va rebre un accèssit Luis Irassari, Director de I+D, Calidad y Medio Ambiente de Indumetal Recycling S.A. I el primer premi va ser per a Ramón Folch, doctor en biologia, socioecòleg i impulsor del pensament socioambiental i sostenibilista. Actualment, director de la consultoria ERF Gestió i Comunicació Ambiental i president del Consell Social de la UPC.
Els premis de la ISR-CER, institució creada al 1993 -antic CER-per un grup de professionals, amb l'objectiu de racionalitzar les accions públiques i privades en matèria de residus, es consoliden així com una eina capdal en la difusió de 'bones pràctiques' i reconeixement del treball pel desenvolupament sostenible. L'acte de lliurament dels premis va ser presidit per la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Carme San Miguel, el President de l'Entitat Metropolitana, José Ignasi Cuervo, la Presidenta del Jurat que ha atorgat els premis, Genoveva Català, secretària general del Departament de medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i el President del ISR Teòfilo Serrano Beltrán.

Relacionats

Butlletí