Quatre tortuges babaues tornen a casa a la platja del Prat

Font: Fundació CRAM

07/06/2023 - 21:23

La Fundació CRAM allibera 4 tortugues marines en un acte multitudinari a la platja, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat

La Fundació CRAM per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins ha alliberat 4 exemplars de tortuga marina recuperades al CRAM, a instàncies de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Es tracta del reconegut acte “Torna a casa”, que organitza periòdicament el CRAM.

La Fundació CRAM és una entitat privada que, a través de SERVIMAR, s’encarrega del servei d’assistència a fauna marina protegida a Catalunya. El servei es realitza a instàncies de la Generalitat de Catalunya i amb el suport de la Fundación Biodiversidad del MITECO a través del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia financiat pels fons NextGenerationEU i a través de fons propis.

El “Torna a casa” és l’acte que millor simbolitza la tasca de recuperació d’espècies marines amenaçades que du a terme la Fundació CRAM. Per aquest motiu, és fonamental compartir aquest esdeveniment tant especial amb tota la ciutadania.

A l’acte han assistit el director general de Polítiques Ambientals i del Medi Natural, el Sr. Marc Vilahur, així com el president de la Fundació CRAM, el Sr. Josep Lluís Pal.

L’acte ha començat a les 10 hores a la mateixa platja amb diferents activitats per a tota la família. Dues carpes on els assistents han gaudit fent diverses activitats relacionades amb la conservació del medi marí, de la mà dels educadors i educadores del CRAM. També han pogut descobrir les accions de conservació que es duen a terme des de la Fundació CRAM a través d’una carpa expositiva i han viscut de primera mà un simulacre de rescat d’una tortuga marina pels especialistes del CRAM.

A les 12 hores ha començat l’alliberament de 4 exemplars de tortuga marina de l’espècie Caretta, caretta davant l’expectació de centenars de ciutadans i ciutadanes que han pogut gaudir d’un moment tant especial. Les tortugues han estat alliberades per voluntaris i voluntàries de la Fundació CRAM així per pescadors col·laboradors de la campanya de sensibilització “Pescadors a favor del mar”.

Les tortugues marines que han pogut tornar avui al mar recuperades gràcies a la tasca de recuperació d’espècies marines amenaçades de la Fundació CRAM són l’Amparo, la Canareba, la Tecla i la Catalina.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'animal ha estat localitzat a la nit just en el moment que iniciava la posta i s'ha activat el protocol per protegir la zona, de la mà de la Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM).

Notícia

Amb aquests ja són quatre els nius de tortuga localitzats a la costa catalana aquesta temporada.

Notícia

Han començat a descloure els primers nius de tortuga babaues d’aquesta temporada a Begur, el Delta de l'Ebre, Viladecans, Malgrat de Mar i El Vendrell.

Butlletí