Quatre informadors recorren l'illa de vianants per incidir en la recollida selectiva comercial a Granollers

21/12/2018 - 09:23

Durant dues setmanes quatre persones han recorregut l'àmbit de l'illa de vianants de Granollers per informar sobre la recollida de cartró comercial i per insistir en com s'han fer servir les plataformes mòbils de contenidors. Aquests quatre informadors han visitat els establiments entre les 17 i les 21 hores, de dilluns a divendres.

Es tracta d'una iniciativa del Consorci de Residus del Vallès Oriental, que també s'està fent a d'altres municipis de la comarca, i que està finançada íntegrament pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio

En el cas de les plataformes mòbils, s'informa que els residus s'han de dipositar, de manera separada a cadascun dels contenidors, a partir de les 20.30 h, tots els dies de la setmana excepte diumenges i festius. A més s'indica als establiments que el volum màxim que es pot dipositar per cada fracció de residus és l’equivalent a una bossa de 40 litres de residus domèstics. Per a persones o establiments que ocasionalment tinguin un volum de residus més gran, de qualsevol de les fraccions, poden fer servir els contenidors situats a l’entorn de l’Illa de vianants o ve acollir-se al sistema de residus de grans productors, si la quantitat de residus és habitualment gran. 

Respecte el cartró i paper comercial, l'Ajuntament de Granollers ofereix la recollida porta a porta que es fa dimarts, dijous i dissabtes no festius. 

Fer la recollida selectiva dels residus és obligatori per a totes les persones i establiments. No dipositar els residus en llocs i/o en horaris inadequats pot suposar l'obertura d'un expedient sancionador, amb una multa per un import de fins a 750 euros, segons estableix l'Ordenança dels espais d'ús públic i civisme.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant aquest mes de novembre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental substituirà uns 240 contenidors d’envasos (groc) i paper i cartró (blau) en un centenar d’àrees de Granollers. Es tracta de la primera fase d’un procés que va lligat a un nou sistema de recollida que passarà de ser superior a lateral i que obliga a col·locar tots els contenidors a la banda dreta del carrer, segons el sentit de circulació.

Notícia

S’ha explicat als veïns i veïnes de Can Bassa i Ponent el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Una iniciativa que, a través de la mecànica del joc, connectarà la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicli.

Notícia
A Montmeló, la recollida selectiva ja es fa amb càrrega lateral | Griselda Escrigas

A Montmeló, la recollida selectiva ja es fa amb càrrega lateral | Griselda Escrigas

L’objectiu és augmentar la freqüència de recollida d’aquestes fraccions perquè la càrrega lateral és més ràpida

Butlletí