Quatre informadors recorren l'illa de vianants per incidir en la recollida selectiva comercial a Granollers

21/12/2018 - 09:23

Durant dues setmanes quatre persones han recorregut l'àmbit de l'illa de vianants de Granollers per informar sobre la recollida de cartró comercial i per insistir en com s'han fer servir les plataformes mòbils de contenidors. Aquests quatre informadors han visitat els establiments entre les 17 i les 21 hores, de dilluns a divendres.

Es tracta d'una iniciativa del Consorci de Residus del Vallès Oriental, que també s'està fent a d'altres municipis de la comarca, i que està finançada íntegrament pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio

En el cas de les plataformes mòbils, s'informa que els residus s'han de dipositar, de manera separada a cadascun dels contenidors, a partir de les 20.30 h, tots els dies de la setmana excepte diumenges i festius. A més s'indica als establiments que el volum màxim que es pot dipositar per cada fracció de residus és l’equivalent a una bossa de 40 litres de residus domèstics. Per a persones o establiments que ocasionalment tinguin un volum de residus més gran, de qualsevol de les fraccions, poden fer servir els contenidors situats a l’entorn de l’Illa de vianants o ve acollir-se al sistema de residus de grans productors, si la quantitat de residus és habitualment gran. 

Respecte el cartró i paper comercial, l'Ajuntament de Granollers ofereix la recollida porta a porta que es fa dimarts, dijous i dissabtes no festius. 

Fer la recollida selectiva dels residus és obligatori per a totes les persones i establiments. No dipositar els residus en llocs i/o en horaris inadequats pot suposar l'obertura d'un expedient sancionador, amb una multa per un import de fins a 750 euros, segons estableix l'Ordenança dels espais d'ús públic i civisme.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S’ha explicat als veïns i veïnes de Can Bassa i Ponent el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Una iniciativa que, a través de la mecànica del joc, connectarà la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicli.

Notícia
A Montmeló, la recollida selectiva ja es fa amb càrrega lateral | Griselda Escrigas

A Montmeló, la recollida selectiva ja es fa amb càrrega lateral | Griselda Escrigas

L’objectiu és augmentar la freqüència de recollida d’aquestes fraccions perquè la càrrega lateral és més ràpida

Article

Des del passat novembre l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio en col·laboració amb l'Ajuntament de Granollers va comenár una campanya informativa entre els establiments HORECA (Hosteleria, Restauració i Catèring) que, de mitjana, generen el 50 % d'envasos de vidre de les ciutats.

Butlletí