Primeres multes a Calafell per llençar la brossa de manera incorrecta

Font: CCMA.cat

28/07/2018 - 08:52

L'Ajuntament de Calafell ha obert expedient sancionador a sis persones, que poden acabar pagant 750 euros

Sis veïns de Calafell, al Baix Penedès, han estat multats per llençar la brossa de manera incorrecta. Són els primers expedients que s'obren per aquest motiu des que, fa poc, van començar les inspeccions. En alguns casos els infractors són particulars. En d'altres, propietaris de locals comercials.

Quan es detecta brossa fora dels contenidors, o en el contenidor incorrecte, o que hauria de ser a la deixalleria, l'inspector de la via pública en fa un informe. Llavors s'intenta identificar l'autor de l'abocament. Sobretot, mitjançant documents que duguin nom i adreça. I s'obre un expedient sancionador.

De fet, l'ordenança que permet penalitzar el llançament incorrecte de brossa a la via pública fa vint anys que es va aprovar i és vigent, però no s'havia aplicat fins ara, tot i que s'ha anat actualitzant.

Fa dos anys es va començar una campanya de sensibilització i es deixava un adhesiu avisant de l'acte incívic. Ara, l'Ajuntament ha decidit aplicar l'ordenança i passar de l'avís a la sanció. 

És conscient que les multes són una mesura impopular, però vol evitar la proliferació de brutícia i pudor al carrer. L'import de la multa és de 750 euros.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant aquest període inicial de dos mesos, el municipi ha aconseguit una taxa de recollida selectiva del 61,60%, una xifra notablement superior al 42,93% registrat durant tot l’any 2023.

Notícia

El CREAC aconsegueix la germinació d’un 40% de les llavors recollides

Article

És una acció novedosa dins de les mesures excepcionals contra la sequera

Butlletí