Primeres multes a Calafell per llençar la brossa de manera incorrecta

Font: CCMA.cat

28/07/2018 - 08:52

L'Ajuntament de Calafell ha obert expedient sancionador a sis persones, que poden acabar pagant 750 euros

Sis veïns de Calafell, al Baix Penedès, han estat multats per llençar la brossa de manera incorrecta. Són els primers expedients que s'obren per aquest motiu des que, fa poc, van començar les inspeccions. En alguns casos els infractors són particulars. En d'altres, propietaris de locals comercials.

Quan es detecta brossa fora dels contenidors, o en el contenidor incorrecte, o que hauria de ser a la deixalleria, l'inspector de la via pública en fa un informe. Llavors s'intenta identificar l'autor de l'abocament. Sobretot, mitjançant documents que duguin nom i adreça. I s'obre un expedient sancionador.

De fet, l'ordenança que permet penalitzar el llançament incorrecte de brossa a la via pública fa vint anys que es va aprovar i és vigent, però no s'havia aplicat fins ara, tot i que s'ha anat actualitzant.

Fa dos anys es va començar una campanya de sensibilització i es deixava un adhesiu avisant de l'acte incívic. Ara, l'Ajuntament ha decidit aplicar l'ordenança i passar de l'avís a la sanció. 

És conscient que les multes són una mesura impopular, però vol evitar la proliferació de brutícia i pudor al carrer. L'import de la multa és de 750 euros.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Calafell posa en marxa una campanya de sensibilització amb l’objectiu que els usuaris generin menys residus a les platges.

Notícia

L'Ajuntament de El Vendrell continuarà insistint en facilitar informació a la ciutadania del fet que els abocaments incívics suposen una mala imatge, un impacte al medi i un cost econòmic extraordinari per a tothom. Per tant, a les illes de contenidors es posaran uns adhesius amb el missatge “El teu carrer no és un abocador” amb informació sobre els serveis de recollida d’andròmines i poda.

Notícia

Durant aquest mes de novembre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental substituirà uns 240 contenidors d’envasos (groc) i paper i cartró (blau) en un centenar d’àrees de Granollers. Es tracta de la primera fase d’un procés que va lligat a un nou sistema de recollida que passarà de ser superior a lateral i que obliga a col·locar tots els contenidors a la banda dreta del carrer, segons el sentit de circulació.

Butlletí