Preveuen desplegar el sistema de contenidors tancats l’últim trimestre de 2020 a La Garrotxa

Font: Olot TV i Garrotxa digital

27/11/2019 - 08:30

Tot i que es podia adoptar el porta a porta, la gran majoria de pobles garrotxins escolliran la instal·lació del sistema de contenidors tancats, que només s’obriran amb targeta identificativa.

L’Agència Catalana de Residus va encarint cada cop més el preu de cada quilo d’escombraries que entra a l’abocador de Beuda, i això repercuteix en la taxa que s’aplica als diferents municipis.

Per aquest motiu, i davant les directives europees de separar el 50% de les deixalles, el Consell Comarcal de La Garrotxa va decidir canviar el sistema de recollida dels municipis de la comarca. Tot i que es podia adoptar el porta a porta, la gran majoria de pobles garrotxins escolliran la instal·lació del sistema de contenidors tancats, que només s’obriran amb targeta identificativa.

En declaracions al programa Pros i Contres d’Olot Televisió, el director del Consorci Sigma Francesc Canalias preveu que el desplegament d’aquests punts de deixalles s’apliqui durant l’últim trimestre del 2020.

Qui no entrarà en el desplegament serà Olot, que ho deixarà per més endavant: la ciutat havia de fer front a una despesa de 240.000 euros en contenidors tancats, i segons el consistori no la podrà assumir per la rebaixa de deu punts en l’augment de la taxa. Però això no afectarà a la compra que fa el Consell Comarcal, ja que adquiria els contenidors en dos lots separats, i el de 180.000 euros corresponent a la resta de municipis es manté. Segons Canalias, si es separen bé les deixalles i s’aplica correctament el pagament per generació, on es multarà a qui recicli malament, la Garrotxa podrà contenir l’augment de la taxa prevista per l’Agència Catalana de Residus.

Francesc Canalias, director Consorci SIGMA: “Som conscients que hi ha hagut un increment significatiu dels residus. L’impost per entrar a l’abocador ha anat creixent, i pot pujar. Però estem en una situació que si posem en marxa totes les eines que disposem, potser podrem contenir l’augment.”

Aquest sistema ja s’ha pogut aplicar els últims anys a Argelaguer, i conjuntament amb l’elevat grau de conscienciació dels veïns, el consistori ha pogut ser l’únic de la comarca en rebaixar la seva taxa d’escombraries.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El desplegament del nou sistema de recollida de residus que s’està fent a la comarca, ja comença a fer les seves primeres passes al municipi.

Notícia

L’Ajuntament de Montmeló es proposa l’objectiu d’arribar a les directrius marcades per la normativa europea i catalana donant un pas més per fomentar la separació́ en origen dels residus.

Notícia

La Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament han dut a terme els darrers mesos una prova pilot a Santa Margarida i els Monjos per estudiar la viabilitat d’aplicar solucions més eficients de recollida selectiva dels residus que permetin millorar els índexs de reciclatge

Butlletí