Premis Iniciativa Medi Ambient 2022 de la Diputació de Tarragona

03/01/2023 - 10:07

El projecte per a un menjador escolar sostenible a l’escola de Rocafort de Queralt, mereixedora del Premi Iniciativa Medi Ambient 2022 de la Diputació de Tarragona. La recuperació de la Val de Zafán a Amspota com a via verda, accèssit. 

L’Ajuntament de Rocafort de Queralt ha guanyat el XVIII Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, amb una dotació de 5.000 €, per un projecte que té per objectiu l’arrelament al municipi a través del menjador escolar, oferint un menjar de qualitat i de proximitat que fomenta la producció agroecològica local, amb respecte pel medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

És un projecte amb uns objectius de sostenibilitat ambiental i socioeconòmics ben definits i amb un alt valor de projecció per la seva capacitat de replicar-se en altres municipis amb característiques similars. També suposa una oportunitat en l’àmbit de l’economia circular, on l’origen i qualitats del producte, les persones que l’elaboren i el consumidor final estan estretament relacionats.

ÀUDIO: Marc Roca, alcalde de Rocafort, valora el premi

 

D’altra banda, la recuperació de la Val de Zafán com a via verda per part de l’Ajuntament d’Amposta, ha estat mereixedora d’un accèssit amb una dotació de 1.000€. L’antic recorregut ferroviari de la Val de Zafán unia la Ràpita amb la Puebla d’Híjar passant per Amposta, un traçat amb un alt valor natural i patrimonial que l’ajuntament d’Amposta està recuperant per convertir-lo en via verda per a vianants i ciclistes.

"És un reconeixement a un projecte que transforma la ciutat", diu l’alcalde, Adam Tomàs, que s’ha mostrat molt satisfet per aquest reconeixement, tot agraint a la Diputació de Tarragona un reconeixement que posa en valor el projecte de recuperació de la Via Verda impulsat des d’Amposta. Tomàs també recorda que la recuperació de la Val de Zafán com a via verda entre la Ràpita, Amposta i Tortosa ha rebut una subvenció de 5 milions d’euros dels fons europeus Next Generation de Transformació Turística. "Seguirem aprofitant tots aquells recursos que ens arribin d’Europa per poder seguir desenvolupant l’Amposta del futur", afegeix l’alcalde.  

Foto: Recuperació de la Val de Zafán. Ajuntament d'Amposta

 

Premi Iniciativa Medi Ambient

En l’edició d’enguany s’han presentat un total de 10 projectes que promouen i incentiven actuacions destinades a la protecció del medi natural dels municipis de la demarcació,fomentant l’arrelament territorial, l’economia local i la valorització del patrimoni natural i cultural.

La dotació econòmica del Premi Iniciativa Medi Ambient és d’un total de 6.000€; un primer premi dotat amb 5.000 € i un accèssit de 1.000 €. I l’objectiu d’aquest Premi Iniciativa Medi Ambient respon a la voluntat de la Diputació de Tarragona de treballar transversalment amb el món local posant el focus en l’acció climàtica i la transformació del territori amb l’impuls de polítiques que prioritzen la transició energètica i ecològica.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Notícia

Tarragona impulsa per aquest estiu una sèrie de mesures per tal de millorar el dia a dia dels treballadors de la neteja davant l'arribada de l’onada de calor. 

Notícia

Instal·lada a la platja de l'Arrabassada de Tarragona una estructura en forma de peix per dipositar plàstics.

Butlletí