Posada en marxa d'un nou sistema de recollida de petits envasos a Premià de Dalt

Font: Agència de Residus de Catalunya i Ajuntament de Premià de Mar

04/05/2017 - 21:17

L'Ajuntament de Premià de Mar ha instal.lat un sistema de recuperació d'envasos pioner. En dipositar els envasos a l’estació de reciclatge, aquesta lliura una recompensa que serà bescanviada per l’entitat premiadora. Per tant, es crea una experiència positiva per a la persona que fa el gest de reciclar. Amb l’objectiu de recollir el màxim nombre possible de llaunes i ampolles petites de plàstic, les 7 màquines que s’instal·laran a Premià de Dalt es col·loquen a espais força freqüentats pròxims a les escoles i als equipaments esportius:

  1. Plaça de la Fàbrica
  2. La Poma Bike Park
  3. Camp de Futbol Municipal
  4. Pavelló Poliesportiu Municipal
  5. Parc Felicià Xarrié
  6. Petanca del barri Santa Anna – Tió 
  7. Plaça la Petanca del barri del Remei

La innovació, el reciclatge i l’aspecte social són els tres principals valors d’aquest sistema de recollida de petits envasos. L’actuació també disposa d’un valor afegit a nivell social i és que l’activitat manual es duu a terme amb fundacions i associacions promotores d’inserció laboral en sectors susceptibles d’exclusió social i/o famílies vulnerables.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha reconegut la tasca de l’Ajuntament de Premià de Dalt en matèria de recollida selectiva, amb un percentatge 10 punts superior a la mitjana de Catalunya i 7 punts respecte la del Maresme, i també la seva aposta per un sistema pioner que permet donar una nova vida a envasos que fins ara es dipositaven a les papereres, per tant, no es recuperaven sinó que esdevenien rebuig. Rull ha destacat "el clima que ha sabut crear l'Ajuntament de Premià de Dalt perquè la gent faci recollida selectiva" L'alcalde, Josep Triadó ha destacat que "aquesta iniciativa és a cost zero" i ha agraït a l'empresa subministradora la seva col·laboració amb el Consistori.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Bujols xipats per a la recollida comercial. Foto. Ajuntament de Mataró

Bujols xipats per a la recollida comercial. Foto. Ajuntament de Mataró

A partir d’aquest 2 de novembre, els comerços i restaurants del Centre deixaran a la porta dels seus establiments la fracció dels residus que toqui recollir cada dia. El servei, que té com a objectiu incrementar les xifres de recollida selectiva, s’estendrà en breu als eixos comercials dels barris i a generadors singulars a tota la ciutat.

Notícia

Foto: E.F. El Punt Avui

El Ple municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aprovat el plec de prescripcions tècniques i administratives de la recollida selectiva de residus urbans. El nou contracte de recollida de residus aposta per un model amb una recollida selectiva porta a porta a tota la vila. 

Notícia

Un total de 736 veïns i veïnes de Sant Vicenç de Montalt veuran reflectides diferents bonificacions en el rebut de les escombraries aquest any 2021.

Butlletí