Pla pilot per reduir l’impacte dels vessaments d’aigües residuals al mar quan plou

Font: beteve

16/09/2018 - 09:31

El projecte es posarà en marxa al setembre i espera reduir un 30 % els abocaments d'aigües residuals no tractades

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa a partir del setembre un pla pilot que vol protegir el mar dels desbordaments del clavegueram quan plou. Així es vol evitar que les aigües de bany s’omplin de brutícia com va passar fa 10 dies després d’una tempesta intensa. Malgrat ja hi ha alguns dispositius instal·lats als espigons de les platges que actuen com unes pintes per capturar la brutícia, ara s’hi afegiran mesuradors.

El pla forma part del projecte Life iBathwater, un nou sistema de gestió integral de la xarxa de clavegueram urbana, que estarà liderat pel centre tecnològic Eurecat. Segons informa l’Ajuntament, les principals previsions calculen reduir un 30 % de l’impacte sobre el medi de la contaminació abocada, millorar la detecció de la qualitat microbiològica de l’aigua amb uns equips que mesuren a temps real i minimitzar els riscos sanitaris dels banyistes associats a la qualitat de l’aigua.

El pla es farà de manera simultània a Berlín —per millorar l’aigua dels rius de la ciutat— i té un pressupost de 2.274.164 €, un 60 % del qual estarà finançat per la Unió Europea. El calendari aproximat d’execució és des de l’1 de setembre vinent fins al 31 de setembre del 2021.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona tramita per emergència 14,4 milions d’euros per millorar la xarxa d’aigües freàtiques.

Notícia

No es preveuen talls de subministrament a les llars, però sí diverses accions per reduir la quantitat d’aigua utilitzada per la ciutadania, les empreses i les administracions.

Notícia

Del milió de m³ actuals als 20 milions de m³.

Butlletí