Piera aposta per la gestió directa de l’aigua

13/05/2022 - 08:00

El consistori pierenc ha iniciat el procés per a la municipalització del subministrament d’aigua que gestionava Anaigua, per a garantir un servei de més qualitat, més econòmic i amb més inversions a la xarxa.

El dia 30 de març es va comunicar a la companyia Anaigua que, donat que el contracte de gestió del servei finalitza el proper 30 de juny, havia d'aportar la base de dades dels clients per tal que l'Ajuntament en fes la gestió a partir d'aquesta data, informació que ja ha estat aportada per l'empresa.  

Amb aquesta documentació i els diferents estudis realitzats, l’Ajuntament de Piera, a través de la regidoria de Medi Ambient, està treballant en la recuperació del control de la gestió del subministrament d’aigua, mitjançant la gestió directa del servei. En aquest sentit, es convocarà la Taula de l’Aigua, un nou àmbit de debat  format per representants de tots els grups municipals per informar de la situació i actuacions a dur a terme durant aquest procés que ha de servir per obtenir un aigua de més qualitat, amb unes tarifes estables i més econòmiques i amb més inversions per a millorar la xarxa de subministrament. 

El cas de Piera és peculiar perquè té actualment diferents companyies d’aigua que operen al municipi. La que ofereix servei a més persones usuàries i que té un cost més elevat és precisament Anaigua, el contracte amb la qual finalitza aquest any. Actualment, una part important de la població paga una de les factures d’aigua més cares de l’Anoia i de Catalunya, uns 3'34 euros per metre cúbic d'aigua, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

L’Ajuntament es va adherir a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) amb l’objectiu de preparar Piera per a la gestió pública directa del servei d’abastament d’aigua. Aquesta decisió va rebre el suport majoritari dels grups municipals amb representació al consistori.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha declarat aquest 6 d'octubre l'alerta per sequera dels municipis que s’abasteixen de l’aqüífer del Carme Capellades, la principal font d’abastament d’aigua de gran part de la comarca de l’Anoia.

Notícia

La planta permetrà eliminar els nitrats de l'aigua dels pous que abasta la xarxa de distribució de la localitat

Notícia
Un estudi de ciència ciutadana detecta una alta quantitat de microplàstics a les zones de bany catalanes

 

Membres del Grup de Recerca Consolidat (GRC) en Geociències Marines de la Facultat de Ciències de la Terra de la UB, amb la col·laboració de la delegació espanyola de l’ONG Surfrider Foundation Europe, han estudiat les quantitats i les característiques dels microplàstics a la costa catalana. Aquesta recerca ha estat possible gràcies a una iniciativa de ciència ciutadana en què persones voluntàries han recollit gairebé 25.000 microplàstics amb xarxes especials arrossegades per embarcacions sense motor.

Butlletí