Parets inicia una campanya contra l’incivisme

01/02/2017 - 08:50

I tu, com ho fas? +cívic +net dóna nom al segon eix de la campanya de civisme Qüestió de respecte. Parets, c@sa de tots. En aquesta ocasió es vol incidir en la recollida de residus i en la millora de l’estat de conservació de l’entorn urbà i natural.

Tot i que l’incivisme és un problema generalitzat als municipis i depèn, en gran mesura, de la voluntat dels ciutadans i ciutadanes, l’Ajuntament de Parets ha iniciat tot un seguit d’accions per combatre’l de forma activa i donar el millor servei possible: s’han incrementat el nombre de contenidors, se n’han instal·lat per a la recollida d’oli, es fa una recollida gratuïta de mobles vells i fustes, prèvia sol·licitud, i es vetlla perquè les àrees de recollida es buidin amb més freqüència.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Francesc Juzgado, demanava la implicació de la ciutadania i posava de manifest  “la importància d’adquirir l’hàbit de reciclar, no només per minimitzar l'impacte que generen els residus al nostre entorn, sinó també pel cost econòmic que suposa el seu tractament i que ens afecta a tots”.

Al conjunt de mesures i millores que ja ha impulsat l’Ajuntament, se sumaran accions específiques en aquest àmbit com ara distribuir entre els ciutadans una publicació amb informació i consells sobre educació mediambiental i reciclatge, posar-hi més recursos per tal que el servei de recollida i neteja siguin millors; organitzar activitats de formació adreçades als escolars, a la ciutadana i a les empreses, per tal de conscienciar-los sobre el concepte de sostenibilitat urbana a través de la recollida i el reciclatge; o estudiar i analitzar nous serveis de recollida o ampliar els existents amb l’objectiu de facilitar la implicació i la participació ciutadana en una millor gestió dels residus, entre d’altres.

Actualment, a Parets, hi ha instal·lats 696 contenidors de recollida de residus a la via pública: 5 minideixalleries, 59 contenidors per a vidre, 59 contenidors per a la recollida de paper, 59 per als envasos, 288 per restes genèrics, 192 per a la recollida de restes orgàniques, 8 per al reciclatge d’olis usats, 8 per a les piles, i 18 per a dipositar roba.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Notícia

La presentació es va fer el 10 de novembre a la Sala d’exposicions de Can Rajoler, en el marc de la commemoració dels 40 anys de l'Escola de Natura de Parets del Vallès.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Butlletí