Palamós incorpora 200 nous contenidors per a la recollida selectiva de la matèria orgànica

12/10/2019 - 08:00

Es tracta de nous bujols de color marró que substitueixen els existents fins ara i que incorporen una portella per tal que només pugui entrar la bossa que contingui matèria orgànica. Aquest limitador d'entrada, permet reduir de manera significativa el grau de residus impropis que de manera sovintejada els ciutadans barregen am l'orgànica.

La mesura possibilitarà seguir augmentant la qualitat del material recollit en el contenidor de matèria orgànica, que esdevé la fracció més representativa de la producció de residus, amb un volum 1.300 tones recollides a l'any a Palamós. L'Àrea de Medi Ambient durà a terme una primera acció informativa mitjançant la qual mostrarà a la ciutadania el funcionament d'aquests nous contenidors, i sensibilitzarà sobre la importància de separar adequadament la matèria orgànica.

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós en coordinació amb l'empresa concessionària al municipi de la recollida d'escombraries i neteja viària, ha iniciat el procés de substitució dels contenidors de recollida de matèria orgànica, per 200 nous bujols que es distribuiran per tot el municipi.

Es tracta de bujols de color marró que incorporen una portella en la seva part superior per tal que només pugui entrar la bossa que contingui matèria orgànica, separada en origen a les llars dels ciutadans, i que està constituïda per restes de menjar i vegetals de mida petita, que poden ser recollides selectivament.

Aquest limitador d'entrada permet reduir doncs i de manera significativa el grau de residus impropis que de manera sovintejada els ciutadans barregen amb l'orgànica, així com minimitzar l'impacte ambiental que té sobre el territori amb la generació de lixiviats, emissió de gasos, etc.
 

Prop de 1.300 tones de matèria orgànica a l'any

El procés d'aconseguir la qualitat de la matèria orgànica recollida, permet que aquesta pugui convertir-se en compost per a ser destinada a l'agricultura o la jardineria, retornant al sòl en forma de nutrients. Actualment la matèria orgànica esdevé la fracció més representativa de la producció de residus, amb un global de 1.300 tones recollides a l'any a Palamós.

El cost dels 200 nous contenidors és d'uns 18.000 euros que assumeix íntegrament l’Agència Catalana de Residus (ACR). Es preveu que la distribució d'aquest bujols pels diversos barris del municipi es completi durant la primera quinzena d'octubre.



Campanya informativa

Paral·lelament a la realització d'aquesta substitució, l'Àrea de Medi Ambient durà a terme una acció informativa, mitjançant la qual mostrarà a la ciutadania el funcionament d'aquests nous contenidors, i sensibilitzarà sobre la importància de separar adequadament la matèria orgànica per tal de poder-la tornar a reutilitzar.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
18/05/2022 - 09:00
Palau de Fires de Girona
Article

És el reconeixement físic i simbòlic que Ecovidrio atorga al municipi que més implicació ha demostrat en la campanya "Moviment Banderes Verdes 2021", convertint-se en el referent del reciclatge d'envasos de vidre, la lluita contra el canvi climàtic i la cura de les nostres costes

Notícia

S'ha instal·lat un Punt informatiu itinerant a l’interior dels mercats, durant dues setmanes, per informar i conscienciar els usuaris i usuàries, que com a tals, generen restes orgàniques.

Butlletí