Ontinyent acull les jornades pel clima i l’energia sostenible de la Diputació de València

30/07/2018 - 08:10

La nova trobada de les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia Sostenible de la Diputació de València ha estat dedicada a la mobilitat elèctrica i l’autoconsum energètic.

Les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia sostenible continuen la seua ruta comarcal i han oferit a Ontinyent una nova sessió formativa on s’han abordat distints aspectes de la mobilitat elèctrica a les ciutats i també sobre l’autoconsum energètic. La capital de la Vall d’Albaida ha acollit un nou encontre d’un cicle que organitza per primera vegada l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València junt amb l’organització ASELEC.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i la regidora de Medi Ambient d’Ontinyent, Patricia Folgueras,junt amb el vicepresident d’ASELEC, Sergio Pomar, han estat els encarregats de presentar la jornada formativa que han impartit distints especialistes per formar en la matèria tant a tècnics municipals com a representants locals i membres d’associacions de tota la comarca.

Josep Bort ha subratllat durant aquest encontre que “la finalitat d’aquestes sessions formatives és transmetre els coneixements necessaris per tal d’actuar contra el canvi climàtic i els seus efectes des dels municipis, perquè són els agents estratègics per desenvolupar mesures concretes sobre aquesta realitat”. “I, en aquest sentit —ha afegit el diputat— promocionar la mobilitat elèctrica i la creació de la infraestructura de recàrrega necessària per canviar el model”. 

La jornada que ha tingut lloc a Ontinyent és una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient, en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris, Instal·ladors elèctrics, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (ASELEC), per tal de conscienciar i formar en polítiques contra al canvi climàtic tant als tècnics municipals com als responsables polítics.

La Diputació de València, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, té l’objectiu de fer arribar aquest pacte a les autoritats locals del seu territori per promoure l’adhesió, i també facilitar als signataris l’assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a assolir els seus compromisos. En aquest sentit, crida l’atenció el gran increment d’alcaldies valencianes que s’han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia solament 17 entitats locals inscrites, i que actualment són 222.

Aquest Pacte constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, amb el propòsit de millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic

La ruta d’aquestes sessions comarcals climàtiques haurà visitat Utiel, Ayora, Xàtiva, Xiva, Massamagrell, Torrent, Paiporta, Sueca, Sagunt, la Pobla de Vallbona i Gandia .

La Diputació de València subvenciona la compra de vehicles elèctrics

L’àrea de Medi Ambient de la institució provincial, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, ha llançat una nova línia d’ajudes per a que els ajuntaments valencians compren nous vehicles elèctrics i canvien els models de combustió de les seues flotes municipals. Així mateix, les noves subvencions també finançaran la instal·lació de punts de recàrrega als municipis.

Aquest nou programa compta amb un pressupost de 750.000 euros ila quantitat màxima subvencionable per a cada municipi serà de 20.000 euros. Amb això, la Diputació pretén col·laborar en la reducció de les emissions de diòxid de carboni de les comarques de València, on el 31 % són produïdes pel sector del transport. El canvi d’un turisme o furgoneta lleugera de combustió per un model elèctric permet reduir un 43,6% les seues emissions.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Notícia

377 científiques i científics espanyols s'han unit en una crida urgent a l'acció a través d'un manifest conjunt, promogut pel Comitè Científic de SEO/BirdLife i titulat Manifest científic per la protecció de la biodiversitat i el desplegament responsable de les energies renovables al territori.

Notícia

L’inici va tenir lloc ahir amb una xerrada i la inauguració d’una exposició a la Biblioteca Municipal.

Butlletí