Obre el BiciHub a Sant Martí, un espai polivalent per impulsar l’ús de la bicicleta

Font: Betevè

14/03/2019 - 13:46

Barcelona ja té el seu nou centre de referència de la bicicleta. És el BiciHub, que s’ubica a la rehabilitada nau industrial de Can Picó, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. Aquest espai s’ha convertit ara en un dedicat a la mobilitat sostenible en bicicleta i a l’economia social i solidària.

Situat al carrer de Pere IV, el BiciHub és un espai format per empreses i entitats de la mobilitat sostenible que impulsa la bicicleta a través de la formació, la reutilització, la producció, l’educació i la participació social. Disposa d’una sala polivalent on es fan accions de difusió i exposicions. També hi ha un taller obert d’autoreparació, que permet als usuaris poder millorar l’estat de les seves bicicletes.

Pere Serra, soci del BiciHub, apunta que estan “molt il·lusionats de tirar endavant aquest projecte perquè contribueix al benestar de tothom” i ha explicat que és una manera d’aportar el seu granet de sorra per fer una ciutat més sostenible.

24 entitats gestionen el BiciHub

El centre està gestionat per l’Associació BiciHub, integrada per un total de 24 entitats, com per exemple el Bicicleta Club de Catalunya (BACC), l’Associació de Veïns i Veïnes de Poblenou, 30diesambBici i Taula Eix Pere IV, entre d’altres. Totes aquestes entitats han definit la finalitat, els objectius i els usos d’aquest equipament.

L’Ajuntament ha aportat 800.000 euros per posar en marxa el nou espai, que s’emmarca dins dels projectes que volen impulsar l’economia cooperativa, social i solidària a la ciutat.

Serveis per a emprenedors, aturats i investigadors

BiciHub ha habilitat un espai a la segona planta del ja rehabilitat Can Picó per allotjar i desenvolupar projectes empresarials i de les entitats sòcies, amb una capacitat de 16 llocs de treball. Aquest servei vol acollir aquells projectes emprenedors del sector de la mobilitat que busquin treballar en xarxa i intercooperar amb altres entitats.

L’equipament farà accions de capacitació professional per a treballadors aturats o ocupats del sector de la bicicleta. També desenvoluparà recerques especialitzades en l’àmbit de la mobilitat sostenible.

Fi de la rehabilitació de l’edifici de Can Picó

Les obres de Can Picó, un edifici industrial ubicat al número 58 del carrer de Pere IV, ja han finalitzat. Aquest immoble està catalogat com a Bé d’Interès Urbanístic i patrimoni industrial del Poblenou. Un cop adquirit per l’Ajuntament el 2007 i després d’anys d’abandonament, l’edifici es va cedir a la cooperativa Biciclot amb l’objectiu d’impulsar aquest centre de la bicicleta i la mobilitat sostenible.

En total s’han rehabilitat 950 m2 de Can Picó: gairebé la meitat es destina a la nova seu de Biciclot, que ja es va traslladar l’any 2017. 510 m2 estaran gestionats per l’Associació BiciHub.


Categories: 

Relacionats

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Notícia

El Govern d'Espanya ha reprès la tramitació del projecte de Llei de Mobilitat Sostenible.

Butlletí