Obert el procés de participació ciutadana per la millora dels Espais Verds de Castelldefels

24/08/2022 - 12:00

Aquest procés té l'objectiu de consensuar amb la ciutadania quins seran els criteris que han de regir el desenvolupament urbanístic dels barris en el propers 20 anys. 

L'Ajuntament de Castelldefels treballa des del 2018 en la definició d'un nou model d'estructura del municipi basada en uns eixos verds que connecten els barris des de la muntanya fins arribar al mar. Es tracta de 6 eixos transversals: Eix del Poal, Eix de Bellamar, Eix de Ca n'Aimeric, Eix del Passeig del Bosc (Montmar), Eix del Centre i Eix del Canal Olímpic, que es configuraran com a corredors ecològics i recorreguts cívics.

Al voltant d'aquests eixos s'articulen els espais lliures i dotacions dels diferents barris. Aquests eixos transversals queden lligats longitudinalment pel principal eix ambiental del municipi que conforma el Passeig Marítim, i les avingudes metropolitanes C-245, actualment en transformació, i C-31, amb un projecte futur de pacificació.

En data 26 de maig de 2022 el Ple municipal va aprovar l'avanç de la Modificació Puntual del Pla General Metropolità (PGM) per a la millora dels espais verds i equipaments de les urbanitzacions de Castelldefels.  La documentació del qual es troba actualment en exposició pública fins al proper 30 de setembre de 2022 i es pot consultar a la pàgina web de l'Ajuntament:
 

Modificació del PGM per a la millora dels espais lliures i equipaments de Castelldefels

 

Aquesta exposició pública constitueix la primera fase d'un procés de participació que continuarà amb una sessió presencial de presentació prevista pel proper dia 15 de setembre de 2022 a les 19h a la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca de Castelldefels, oberta a tota la ciutadania tot i que caldrà inscripció prèvia a partir de l'1 de setembre.

A partir d'aquí s'obrirà un termini de recollida de suggeriments sobre les estratègies que planteja el document i es realitzaran una sèrie de taules temàtiques als barris sobre els principals temes que es plantegen, com ara la mobilitat, els espais públics, els equipaments i els serveis de proximitat, l'accés als espais naturals del municipi i la necessitat d'habitatge social, entre altres.

 

 


 

Relacionats

Notícia

L'alcalde Manuel Reyes, juntament amb el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells, la plataforma de l'Olla del Rei i les entitats veïnals, han unit forces en signar una carta adreçada a la Generalitat.

Notícia

Es tracta d'espais, tant interiors amb climatització com exteriors · Estan pensats perquè la ciutadania es pugui refugiar de les temperatures extremes dels mesos més càlids i davant d'episodis d'onada de calor · Recordem que els darrers dies hem viscut diverses situacions de Prealerta el Pla de Protecció Civil per risc de calor intensa.

Butlletí