Nova Oficina de Mobilitat a Sabadell

24/09/2018 - 09:56

Les actuacions realitzades han permès que l’Oficina de Mobilitat deixi de ser un punt més de venda de títols de transport i passi a oferir un servei personalitzat d’informació i de comunicació de totes les maneres de moure’s per la ciutat.

L’Oficina de Mobilitat de Sabadell estrena una nova imatge i ha estat reformulada. Les obres, amb una inversió de 25.600 €, han comportat adequar tot l’espai per fer-lo accessible a persones amb mobilitat reduïda (PMR) i canviar la imatge de l’oficina tant interior com exterior. També s’ha aprofitat l’actuació per instal·lar un nou sostre sono-reductor i renovar el terra amb un material més resistent.

La renovació del mobiliari, la instal·lació dels nous pictogrames interiors i exteriors amb una nova imatge pròpia i la utilització dels colors groc, verd i blanc –inspirats en la bandera de la ciutat– proporcionen una sensació de moviment i sostenibilitat i permeten diferenciar des de l’exterior l’ús de l’equipament. Així mateix, a l’interior queden delimitats els dos espais d’atenció a l’usuari i la paleta cromàtica escollida resulta més agradable a la vista.

Les actuacions realitzades han permès que l’Oficina de Mobilitat deixi de ser un punt més de venda de títols de transport i passi a oferir un servei personalitzat d’informació i de comunicació de totes les maneres de moure’s per la ciutat (carrers de prioritat per a vianants, aparcaments per a cotxes, carrils bicicleta, línies de bus i de tren, etc.), tant de forma presencial com telefònica, tot mantenint els serveis habituals de venda i tramitacions de títols bonificats. En aquest sentit, la nova imatge interior de la oficina permet guiar els usuaris amb claredat cap al taulell corresponent segons la gestió que vulguin dur a terme.

Amb aquesta incorporació, ara mateix la xarxa de punts de venda de títols propis ja suma 33 establiments adherits i n’ha augmentat la venda en llocs propis un 56% respecte del mateix període de l’any anterior.

Aprofitant aquestes actuacions de millora, s’ha adquirit un terminal de punt de venda (TPV), que permet donar resposta a la demanda dels usuaris que volen comprar els títols de transport amb targeta bancària.

Així mateix, s’ha modificat l’horari d’obertura de l’Oficina de Mobilitat per tal d’adaptar-se a les franges horàries amb més demanda. Així, ara obre de dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de 16 a 20 h. Finalment, s’ha instal·lat senyalització d’orientació al passeig de la Plaça Major per tal de millorar l’accés a l’Oficina.

La nova Oficina s'ha presentat en el marc de les activitats que ha organitzat l'Ajuntament de Sabadell per a la Setmana Europea de la Mobilitat.

D’una banda, del dilluns 17 al dijous 20 es van poder provar cada dia bicicletes elèctriques en diferents barris de la ciutat. D'altra banda, es van fer accions pedagògiques escolars, enguany a l’Escola Agnès Armengol. Els sabadellencs van poder provar el bus autònom ÈRICA entre el 21 i el 23 de setembre, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). També es van celebrar conferències al Passeig obertes a tot el públic general amb el títol La intermodalitat: mobilitat eficient per a tothom, el Dia de la Mobilitat, amb visites guiades a l’Espai Sabadell Rambla –l’antiga estació Sabadell Rambla dels FGC– perquè la ciutadania pugui veure com ha quedat un cop remodelada. Finalment, el diumenge 23 es va realitzar una pedalada popular per circular en bloc (massa crítica) travessant tota la ciutat de nord a sud.

Segons Xavier Guerrero, regidor de Mobilitat, "aquest Govern ha treballat des del primer dia per fomentar l’ús de tots els mitjans de transport, començant pel que es fa servir més, que és anar a peu, i continuant pels altres més sostenibles, com ara la bicicleta i l’autobús. Per això volem que la Setmana de la Mobilitat sigui un bon moment per visualitzar que totes les formes de moure’s són vàlides, dignes i compatibles."


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb els nous vehicles, un 61 per cent de la flota serà de baixes o zero emissions i serà més eficient econòmicament

Notícia

Els 9 municipis de l’Arc Metropolità han coordinat esforços per establir uns criteris comuns d’implantació que facilitin a la ciutadania l’ús de les ZBE i evitin que la seva entrada en funcionament esdevingui un nou element de desigualtat social

Article

L’Ajuntament de Sabadell instal·la semàfors de terra i balises lluminoses per reforçar la seguretat dels vianants.

Butlletí