Nova mostra d'objectes reciclats i reutilitzats a Vilanova i la Geltrú

Les escoles de l'Agenda 21 escolar participen a la VII Mostra amb una exposició al Centre de Recursos i Informació Ambiental
Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
16/05/2013 - 00:00

El CRIA acull des del 15 de maig, fins al dia 31 la VII Mostra d'Objectes Reciclats i Reutilitzats. Es tracta d'una exposició amb les obres de nens i nenes de totes les edats, d'educació infantil, primària i secundària, de totes les escoles de Vilanova i la Geltrú. Una mostra on es pot percebre la gran imaginació dels petits artistes, i que any rere any augmenta en qualitat i participació.

Es pot visitar al Centre de Recursos i Informació Ambiental, al carrer de Bonaire número 1, de dilluns a divendres de 10 a 13h, i dimarts i dijous de 17 a 20h.

L'acte s'emmarca en les accions d'educació ambiental dirigides a la comunitat escolar amb el projecte Agenda 21 escolar, i serveix per mostrar les creacions que els alumnes han estat preparant durant tot el curs escolar. Objectes que han realitzat a partir de materials recuperats de les escombraries, i que han estat transformats per donar-los una nova utilitat. Així, es pot veure des d'objectes creatius i funcionals, a d'altres de lúdics, experimentals o artístics.

L'objectiu d'aquesta mostra és conscienciar els nens i nenes de la necessitat de viure en un món més sostenible, i conscienciar de les múltiples vides que pot tenir un objecte. En definitiva, es porta a la pràctica el concepte de les tres R (Reduir, Reciclar, Reutilitzar). També es vol fomentar l'intercanvi d'idees i de propostes pedagògiques entorn l'ús racional dels recursos i la reutilització dels materials de rebuig. Objectius que es treballen dins l'Agenda 21 Escolar.

A banda, una selecció de les millors obres d'aquesta mostra seran exposades a la Fira del Medi Ambient que se celebrarà dissabte 8 de juny a la rambla Principal. 

Relacionats

Notícia

L'1 de juny ha començat el servei de neteja viària amb la plantilla de treballadors internalitzada a la Companyia d'Aigües de Vilanova, completant el procés inicat fa gairebé un any. D'aquesta manera, es fa efectiva la gestió directa municipal del servei, aprovada al Ple municipal el juliol de l'any passat. La plantilla de 57 treballadors subrogats s'ampliarà amb personal eventual en puntes de feina com els mesos d'estiu.

Notícia

La proposta inclou una naturalització dels espais verds públics i el foment i protecció de les espècies autòctones i de la biodiversitat en la naturalització dels escocells dels arbres i en la transformació de gespes a prades naturals. També preveu una reducció del consum d'aigua destinat al reg d'aquests espais.

Article

Vilanova i la Geltrú celebrarà la Setmana del Medi Ambient amb una vintena d'activitats que promouen el coneixement de la natura, la fauna i el territori proper, i que fomenten la mobilitat sostenible i l'educació ambiental.

Butlletí