Nova fotovoltaica d’autoconsum compartit a Orís

09/01/2024 - 18:00

Actualment s'està a l'espera de la connexió definitiva a la xarxa

Aquest mes de setembre s’han donat per acabats els treballs de construcció de la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a la coberta de la pista del parc Bonavista, que es va construir l’any passat. A partir d’ara s’haurà d’esperar a la comercialitzadora perquè faci els canvis en els contractes de subministraments, un pas previ necessari per posar en marxa la instal·lació.

S’han col·locat 76 mòduls fotovoltaics de silici monocristal·lí de 460Wp amb una potència total instal·lada de 35 kWp fent el punt de connexió a la xarxa elèctrica a escassos metres de la instal·lació. El disseny s’ha fet amb l’objectiu de crear un autoconsum compartit entre diversos equipaments municipals i bombaments de la Xarxa d’Aigua.

L’Ajuntament d’Orís pretén anar implantant aquesta tipologia de projectes d’acord amb el Pla de Transició Energètic Municipal per arribar a una disminució del cost energètic del municipi i, sobretot, per conscienciar de la funcionalitat de les energies renovables, essent un aparador educatiu per a la ciutadania, ja que es troba a l’entrada del poble.

La nova instal·lació preveu la generació de 46.705 kWp/any i un estalvi econòmic anual de 8.021 euros. Es tracta d’una actuació que ha tingut un cost de 56.339 euros i que el consistori ha estat capaç de cobrir la totalitat de la despesa de la inversió amb una subvenció provinent de la Diputació de Barcelona.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Butlletí