Nova campanya per evitar els trastos vells al carrer a Arenys de Mar

22/08/2017 - 08:55

La campanya recorda que llençar els trastos al carrer ens molesta a tots i que es disposa del servei gratuït de recollida de voluminosos. A l'adhesiu s'hi pot llegir el lema "Aquí no. Fa nosa!" per fer visible la molèstia que suposa aquesta mala pràctica.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar s'ha impulsat una nova campanya que vol dissuadir l'hàbit d'alguns vilatans d'abandonar els trastos vells i andròmines al carrer, ja sigui al costat de contenidors de la brossa o en qualsevol indret de la via pública. Es tracta d'una pràctica que dificulta el correcte ús i buidat dels contenidors i que dóna una sensació de deixadesa, a més d'estar prohibit. De fet, les persones que abandonen trastos al carrer s'enfronten a sancions econòmiques.

Amb aquesta campanya es vol recordar a totes les persones que l'Ajuntament d'Arenys de Mar disposa d'un servei gratuït de recollida de residus voluminosos. Amb una sola trucada, qualsevol veí pot demanar que li vinguin a recollir els trastos vells i acordar amb l'empresa que ofereix el servei, el dia, hora i punt de recollida. Una tasca senzilla i gratuïta que facilita la feina als vilatans i que millora visualment l'aspecte dels nostres carrers.

Per tal de donar a conèixer aquest servei que l'Ajuntament fa anys que ve prestant, s'ha iniciat una acció a peu de carrer mitjançant la qual s'enganxa un adhesiu als trastos abandonats a la via pública. En aquesta enganxina es recorda que llençar-ho al carrer ens molesta a tots i que es disposa del servei gratuït de recollida de voluminosos. A l'adhesiu s'hi pot llegir el lema "Aquí no. Fa nosa!" per fer visible la molèstia que suposa aquesta mala pràctica.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Barcelona, Tarragona, Girona, Cambrils, Mont-roig, Mataró, Calonge i Lloret de Mar s'han adherit a aquesta campanya durant aquest estiu. 'Fes circular la teva llauna al groc' és una iniciativa del programa europeu de sensibilització ambiental 'Cada lata cuenta', que té l’objectiu d’incrementar el reciclatge de les llaunes de begudes.

Notícia

Actualment a Arenys de Munt el nivell de reciclatge és del 45%, i tot i que s’ha augmentat un 8% respecte a inicis d’any, des de l’Ajuntament es mostren disconformes amb la xifra actual. Per tal d’assolir l’objectiu del 60% marcat per l’Agència de Residus de Catalunya, a banda de les campanyes que es duran a terme, el regidor de Medi Ambient, Jordi Maimí demana la col·laboració del poble.

Notícia

L’Ajuntament de Mataró i Ecovidrio han posat en marxa una campanya informativa adreçada a les activitats comercials que generen el 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. La campanya consisteix en informar a tots els bars, restaurants i hotels de la ciutat sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent i es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establiments.

Butlletí