Nous comptadors a Vacarisses per millorar la gestió de l'aigua

28/08/2023 - 09:32

Aquest estiu s'han instal·lat aparells de lectura digital i més fiables, que podran detectar fuites, alteracions en el consum o intents de manipulació.

Aquest estiu s’ha iniciat el canvi massiu dels comptadors de l’aigua de la xarxa d’abastament municipal, tal com ja es va anunciar el passat mes de maig. Amb una durada aproximada de 8 setmanes, l’actuació ha començat per Can Serra i s’anirà estenent per la resta dels nuclis habitats on la gestió de l’aigua és competència de l’Ajuntament de Vacarisses. En total, se substituiran 2.800 comptadors, suposant una inversió de 350.000 euros, que també inclouen la mà d’obra i els materials necessaris per a la seva instal·lació, els programes de gestió i els aparells de lectura.

Els nous comptadors permetran fer una lectura telemàtica, molt més fiable que la dels aparells mecànics que hi havia fins ara. De les diverses opcions valorades, s’ha escollit l’únic model que ofereix altres funcionalitats com la detecció de fuites tant dins com a fora de l’habitatge, d’alteracions en el consum produïdes per possibles furts o d’intents de manipulació mecànica o física de l’aparell. La fiabilitat i precisió dels nous comptadors pot fer variar la factura trimestral habitual de les llars, especialment si el comptador antic era massa vell o no funcionava correctament.
 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La reducció de la pressió de l’aigua, però, no ha de comportar un canvi significatiu i apreciable a les llars.

Acte
12/12/2023 - 10:00
Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya Carrer del Foc, 57, 08038 Barcelona
Notícia

La nova tarifa de consum s’aplicarà en funció del nombre de persones empadronades en cada habitatge

Butlletí