Nou model de recollida selectiva de Sallent amb contenidors tancats

Font: Residuscat

19/05/2022 - 12:00

 
El canvi més important del model de contenidors tancats respecte del tradicional és que els contenidors d’orgànica i el de resta estan tancats i només es poden obrir amb una targeta personalitzada que té cada llar.

El municipi bagenc de Sallent ha implantat un nou model de recollida selectiva al seu municipi. S’ha instal·lat un sistema eficient de contenidors tancats per a les fraccions d’orgànica i resta. El d’orgànica es pot obrir cada dia mitjançant una targeta identificativa i el de resta un col cop a la setmana excepte per a les veïnes i veïns en què a la seva llar es generin residus de bolquers. Els contenidors de les fraccions de paper i cartró, envasos lleugers i vidre continuaran oberts.

A partir d’ara, totes les illes de contenidors seran complertes, amb el conjunt de les fraccions, i, a més, aquestes s’han embellit aquestes àrees perquè tinguin el bon aspectes que es mereixen. Pel que fa a la recollida comercial passa a ser porta a porta. L’objectiu, en darrer terme, és implantar el pagament de generació. Amb el nou model de contenidors tancats s’espera assolir un índex d’un 70% de recollida selectiva. En el vídeo es parla també dels nous serveis del municipi: la deixalleria mòbil del Consorci del Bages i de la posada en funcionament d’un número de telèfon mòbil per resoldre dubtes i concertar la recollida de residus voluminosos.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La recollida selectiva arriba al 39,3 % de mitjana als municipis metropolitans. La recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents fan augmentar la xifra 1,1 punts el darrer any.

Notícia
Manlleu serà una de les ciutats convidades

Manlleu serà una de les ciutats convidades

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress se celebrarà al Palau de Fires de Girona entre el 18 i 20 d'abril. Comptarà amb ponències, debats i taules rodones oferint l’experiència en primera persona de ciutats i regions com Pisa, Monza i Treviso, a Itàlia, i Bihor, a Romania

Notícia

Representa un 10,9% més que l’any anterior i redueix en 566 tones anuals els residus que van a l’abocador

Butlletí