Nou model de recollida selectiva de Sallent amb contenidors tancats

Font: Residuscat

19/05/2022 - 12:00

 
El canvi més important del model de contenidors tancats respecte del tradicional és que els contenidors d’orgànica i el de resta estan tancats i només es poden obrir amb una targeta personalitzada que té cada llar.

El municipi bagenc de Sallent ha implantat un nou model de recollida selectiva al seu municipi. S’ha instal·lat un sistema eficient de contenidors tancats per a les fraccions d’orgànica i resta. El d’orgànica es pot obrir cada dia mitjançant una targeta identificativa i el de resta un col cop a la setmana excepte per a les veïnes i veïns en què a la seva llar es generin residus de bolquers. Els contenidors de les fraccions de paper i cartró, envasos lleugers i vidre continuaran oberts.

A partir d’ara, totes les illes de contenidors seran complertes, amb el conjunt de les fraccions, i, a més, aquestes s’han embellit aquestes àrees perquè tinguin el bon aspectes que es mereixen. Pel que fa a la recollida comercial passa a ser porta a porta. L’objectiu, en darrer terme, és implantar el pagament de generació. Amb el nou model de contenidors tancats s’espera assolir un índex d’un 70% de recollida selectiva. En el vídeo es parla també dels nous serveis del municipi: la deixalleria mòbil del Consorci del Bages i de la posada en funcionament d’un número de telèfon mòbil per resoldre dubtes i concertar la recollida de residus voluminosos.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Notícia

Un equip d’Ecovidrio ha posat en marxa la campanya visitant els establiments masnovins per informar-los sobre l’obligació de reciclar i facilitar solucions davant possibles dificultats

 

 

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Butlletí