Neix la Xarxa per a la Conservació de la Natura, fruit de la fusió de la XCT i la XVAC

Font: XVAC

19/03/2019 - 11:46

La Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya dedicades a la implicació de la ciutadania en la conservació del territori, per mitjà de la custòdia i del voluntariat ambiental, portaven 3 anys treballant per unir forces en un projecte comú.

Dimarts 19 de febrer de 2019 va tenir lloc l’assemblea extraordinària de les entitats XCT (Xarxa de Custòdia del Territori) i XVAC (Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya).

Les dos xarxes d’entitats dedicades a la implicació de la ciutadania en la conservació del territori, per mitjà de la custòdia i del voluntariat ambiental, portaven 3 anys treballant per unir forces en un projecte comú.

Durant l’assemblea es va realitzar una dinàmica participativa per tal de decidir el nou nom de l’entitat. Finalment, la nova ‘Xarxa per a la Conservació de la Natura‘ reunirà fins a 170 entitats, sense ànim de lucre i administracions, dedicades en les seves diverses formes a la conservació i a la implicació ciutadana en el medi ambient.


 

Categories: 

Relacionats

Opinió

Si de debò volem evitar un col·lapse ecosistèmic, hauríem de fer un altre gran reposicionament, una reactualització del nostre sistema operatiu tenint en compte un input llargament ignorat: no som una espècie a part, som una peça més de la xarxa interconnectada de la vida.

Notícia

El Parlament ha aprovat la Proposició de llei de creació de l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya. L’objectiu d’aquesta agència és protegir, planificar, restaurar, millorar i estudiar el medi natural de Catalunya, tant en l’àmbit continental com en el marí.

Notícia
Foto: Marc Planaguma. Font: https://festivalssenderismepirineus.cat/

Foto: Marc Planaguma. Font: https://festivalssenderismepirineus.cat/

Són esdeveniments d’entre dos i set dies de durada que ofereixen a un públic ampli rutes guiades a peu per conèixer un territori, amb activitats culturals i gastronòmiques complementàries.

Butlletí