Montcada fa un procés participatiu per elaborar el Pla local de prevenció i gestió de residus

02/06/2018 - 09:49

L'Ajuntament de Montcada i Reixac està elaborant el Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals 2019-2023, un document que serà un full de ruta i que ha de definir les estratègies en aquesta matèria per als propers anys.

Amb la finalitat que el text inclogui la realitat i les diferents necessitats del municipi, el consistori ha obert un procés participatiu perquè tota la ciutadania pugui donar la seva opinió.

La Casa de la Vila va acollir la jornada de presentació i debat del document base que el consistori ha elaborat. El Pla recull algunes accions com la promoció de l'ús de la deixalleria, reduir el malbaratament d'aliments, la disminució de l'ús del paper i l'augment del mercat de segona mà, entre d'altres. El regidor de Medi Ambient, José Domínguez, va obrir la sessió i va animar als assistents a fer aportacions al document.

Els objectius del Pla local de prevenció i gestió dels residus muncipals són diagnosticar la situació actual en matèria de residus, fer-ne una previsió de la futura generació i proposar accions que fomentin la reducció de residus, amb la prevenció com a prioritat; la millora de la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva i fer-ne transparent i sostenible econòmicament la seva gestió.

Les persones que no van assistir a la trobada d'ahir poden consultar el document base al web participa.montcada.cat i fer les seves aportacions per mitjà d'un qüestionari online fins al 15 de juny.


 

Categories: 

Relacionats

Article

S’han col·locat cinc càmeres de videovigilància en diferents ubicacions del municipi que es posen en funcionament aquesta setmana, amb l’objectiu de continuar lluitant contra les conductes incíviques.

Article

Rubí ha engegat una campanya comunicativa per reduir els residus vinculats a la compra domèstica, per tal de conscienciar tant la ciutadania com els comerciants de la importància d'utilitzar envasos retornables i reutilitzables per prevenir els residus plàstics, que en l'última dècada han generat un rellevant impacte ambiental.

Notícia

La ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda compromesa amb el reciclatge ja pot tenir recompensa cada vegada que recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes.

Butlletí