Montcada fa un procés participatiu per elaborar el Pla local de prevenció i gestió de residus

02/06/2018 - 09:49

L'Ajuntament de Montcada i Reixac està elaborant el Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals 2019-2023, un document que serà un full de ruta i que ha de definir les estratègies en aquesta matèria per als propers anys.

Amb la finalitat que el text inclogui la realitat i les diferents necessitats del municipi, el consistori ha obert un procés participatiu perquè tota la ciutadania pugui donar la seva opinió.

La Casa de la Vila va acollir la jornada de presentació i debat del document base que el consistori ha elaborat. El Pla recull algunes accions com la promoció de l'ús de la deixalleria, reduir el malbaratament d'aliments, la disminució de l'ús del paper i l'augment del mercat de segona mà, entre d'altres. El regidor de Medi Ambient, José Domínguez, va obrir la sessió i va animar als assistents a fer aportacions al document.

Els objectius del Pla local de prevenció i gestió dels residus muncipals són diagnosticar la situació actual en matèria de residus, fer-ne una previsió de la futura generació i proposar accions que fomentin la reducció de residus, amb la prevenció com a prioritat; la millora de la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva i fer-ne transparent i sostenible econòmicament la seva gestió.

Les persones que no van assistir a la trobada d'ahir poden consultar el document base al web participa.montcada.cat i fer les seves aportacions per mitjà d'un qüestionari online fins al 15 de juny.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
L'objectiu és reduir la generació de residus un 10 per cent i arribar al 60 per cent de recollida selectiva.
Carles Caballero al ple | J. M.O.

Carles Caballero al ple | J. M.O.

El porta a porta s'ha demostrat vàlid en municipis on predominen les urbanitzacions i la baixa densitat de població. A Terrassa es farà una prova pilot a Vista Alegre l'any vinent, i Can Gonteres sembla que podria ser un bon lloc per implantar-ho.

Article

Amb l’eslògan ‘Si vols ajudar, només has de reciclar’ els diners que s’estalviïn en la recollida de residus es destinaran a combatre els efectes de la crisi sanitària.

Notícia

A finals de febrer es va realitzar la reunió informativa sobre la implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta als barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper

Butlletí