Mollet del Vallès entrega els xecs del Projecte Euronet 50/50

20/06/2017 - 14:00

Aquest projecte d'estalvi energètic 50/50 té com a objectiu reduir la despesa energètica a les escoles públiques. El concepte es basa en retornar el 50% d'aquest estalvi a les escoles participants perquè el dediquin a equipaments necessaris i, de retruc, es consciencia a la població sobre la importància de l'estalvi i l'eficiència energètica.

L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i el regidor d'Educació, Raúl Broto, han fet entrega als alumnes de les escoles Montseny, del Bosc, Cal Músic i Col·legis Nous dels xecs amb l'import corresponent a l'estalvi energètic que durant el curs passat han dut a terme

Segons Josep Monràs "aquest projecte educatiu és una mostra més de la sensibilitat d'aquest Ajuntament amb el medi ambient. Una sensibilitat que hem volgut fer extensible als nostres centres educatius, a qui també cal agrair la seva predisposició, i a tots vosaltres, que sou el futur". Monràs ha afegit que "ara seria bo que aquest aprenentatge que heu adquirit li expliqueu als vostres pares i l'apliqueu a casa, al vostre dia a dia més enllà de l'escola". 

Per Raúl Broto "el més important és el procés educatiu i l'aprenentatge que han rebut els alumnes, no pas els diners". Segons Broto, les diferents quantitats que han rebut les escoles "no té res a veure amb l'esforç i no vol dir que unes s'hagin implicat més que d'altres, ja que cal tenir en compte que cada centre té les seves especificitats i infraestructures concretes que han determinat poder estalviar més o menys".

Per aquest motiu, i per incentivar encara més els hàbits respectuosos amb el medi ambient entre els més joves, Josep Monràs ha anunciat que "estem estudiant la possibilitat d'establir un import mínim, independentment de l'estalvi concret que presentin les escoles".  

La iniciativa prové del projecte europeu Euronet 50/50 impulsat per la Diputació de Barcelona del qual Mollet del Vallès ha estat un dels primers municipis en dur-lo a terme. 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Notícia

Donar a conèixer les diferents iniciatives que es fan a Mollet en l’àmbit de medi ambient i sostenibilitat, aquest és un dels objectius de la ‘Festa Verda i de la Biodiversitat‘ que impulsa l’Ajuntament de Mollet.

Article

Granollers programa activitats per sensibilitzar sobre el medi ambient i l’acció climàtica. Commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient i adhesió a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Butlletí