Mollet del Vallès amplia els projectes d’educació ambiental adreçats a les escoles

20/06/2018 - 09:26

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha fet entrega als alumnes, en aquest cas de les escoles Montseny, del Bosc i Col·legis Nous, dels xecs amb l’import corresponent a l’estalvi energètic que durant el curs passat han dut a terme fruit del projecte 50/50.

Tenint en compte que el cicle d’aquest projecte està a punt de finalitzar, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha anunciat que l’Ajuntament ja treballa en d’altres iniciatives d’educació mediambiental adreçades a les escoles de cara al curs vinent.

El projecte 50/50 d’estalvi energètic té com a objectiu reduir la despesa energètica a les escoles públiques. El concepte es basa en retornar el 50% d’aquest estalvi a les escoles participants perquè el dediquin a equipaments necessaris i, de retruc, es consciencia a la població, especialment als més joves, sobre la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica.

Un cop aquest projecte arriba al seu període de finalització, Josep Monràs ha anunciat que “el nostre compromís amb el medi ambient passa sobretot per la sensibilització i l’educació, i és per aquest motiu que ja estem treballant per tal d’aplicar d’altres projectes a les nostres escoles a partir del curs vinent, un dels quals podria tenir a veure amb el reciclatge d’oli usat”. Monràs també ha volgut agrair “als professors i professores, als equips directius i a tots vosaltres, que sou els protagonistes, aquest compromís amb l’estalvi energètic en particular i amb el medi ambient en general”.

De la seva banda, per al regidor d’Educació, Raúl Broto “el més important és el procés educatiu i l’aprenentatge que heu rebut, no pas el contingut del xec”. Broto també ha volgut animar als alumnes  “a que aquest aprenentatge que heu adquirit li expliqueu als vostres pares i l’apliqueu a casa, al vostre dia a dia, més enllà de l’escola”.

El projecte 50/50 és una iniciativa europea impulsada per la Diputació de Barcelona de la qual Mollet del Vallès ha estat un dels primers municipis en dur-la a terme.

Dia Mundial del Medi Ambient

També coincidint amb aquest 5 de juny, l’Ajuntament de Mollet està duent a terme d’altres iniciatives com ara repartir ampolles als treballadors i treballadores del consistori amb l’objectiu de reduir el consum d’aigua embotellada i, per tant, el volum de residus, o la instal·lació de la parada verda on s’entrega material a la ciutadania amb el mateix objectiu de reduir els residus que generem i fomentar el reciclatge.

Així mateix, en alguns casos conjuntament amb la Diputació de Barcelona i el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental, l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats escolars adreçades a la sensibilització amb l’estalvi energètic i la preservació del nostre entorn sobretot a través dels jocs i la visualització de documentals.   

Una altra de les escoles del projecte 50/50 a Mollet del Vallès


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha organitzat, un any més, la Festa Verda i de la Biodiversitat. La cita serà el diumenge 1 de maig, de 10 a 14 h, al parc de Can Borrell.

Acte
01/05/2022 - 10:00
Parc de Can Borrell de Mollet del Vallès

Butlletí