Mollerussa posa a prova “nassos electrònics” per detectar olors nocives

20/05/2024 - 09:15

S’han instal·lat cinc sensors que oferiran informació en temps real a la ciutadania a través de l’app eAgora

Mollerussa testa una prova pilot detectar olors nocives i l’anàlisi de la seva procedència. “Nassos electrònics” és una iniciativa creada en col·laboració amb l’Start Up Partner IoT i l’aplicació eAgora amb l’objectiu d’identificar els agents causants d’emissions de gasos contaminants i aplicar solucions per millorar la qualitat de l’aire de la ciutat.

Un repte pioner que permet contrastar els avisos fets per la ciutadania i les dades recollides dels cinc sensors, alguns d’aquests instal·lats pròxims a zones industrials.

Aquesta és la vuitena iniciativa que s’emmarca dins l’estratègia Mollerussa SmartLab, promoguda des de l’Ajuntament per oferir un entorn real per testar tecnologia que aporti solucions a la vida de la ciutadania.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article
Notícia

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en la trobada del 15 d'abril diverses entitats i ciutadania a nivell particular mostressin el seu interès per formar-ne part d'aquest òrgan de participació ciutadana. La Regidoria de Medi Ambient va fer una crida ciutadana i va sortir efecte

Butlletí