Millora notable de la qualitat de la matèria orgànica a Llavaneres

El 2009 es tanca amb només un 14% d'impropis, un 29% menys que a principis d'any
Font: Aj. Llavaneres
08/01/2010

Sant Andreu de Llavaneres ha tancat el 2009 amb bona nota pel que fa a la recollida de la matèria orgànica. Respecte fa un any, la qualitat d'aquesta fracció de les escombraries ha millorat substancialment i això representarà avantatges econòmics per al municipi. El percentatge d'impropis és ara d'un 14%, lluny del 43% de principi del 2009.

Segons informa el consistori, aquesta millora de la qualitat de la matèria orgànica reduirà el sobrecost que l'ajuntament ha de pagar per no reciclar bé. Per posar un exemple, per un 30% d'impropis, un consistori ha de pagar 30.000 euros anuals de multa i deixa d'ingressar altres 30.000 euros com a penalització. En tot cas, la Regidoria de Medi Ambient encoratja la població a continuar millorant i apunta que el repte de cara al 2010 ha de ser aconseguir reduir els impropis a un 10%. A hores d'ara, en la matèria orgànica, s'hi continuen trobant materials que clarament no ho són, com ara vidre o bombetes.

En aquest sentit, la campanya Separem bé la matèria orgànica! ha ajudat a conscienciar la població de la importància de fer una bona separació de la matèria orgànica, és a dir, les restes de menjar i les restes vegetals. El moment central d'aquesta campanya de comunicació es va viure a l'estiu, amb parades informatives al carrer, repartiment de tríptics casa per casa i amb una festa de cloenda, ja al mes d'octubre, al parc de Ca l'Alfaro.

Relacionats

Notícia

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar inicia aquesta campanya amb la intenció de reduir l'incivisme que fa que moltes persones abandonin a la via pública bosses de residus mal separats o fora del dia corresponent. Consta d'accions de sensibilització i conscienciació, amb atenció pesonalitzada als veïns de domicilis que no participin correctament de la recollida selectiva. Es comptarà amb la col·laboració de la Policia Local per sancionar les persones reincidents. 

Notícia

El projecte Mataró cívica i activa ha iniciat una campanya informativa porta a porta per acabar de convèncer els veïns de Rocafonda i Pla d’en Boet dels avantatges de recollir selectivament els residus. Aquests dos barris pilot on s’ha engegat el projecte estan a prop d’aconseguir l’objectiu fixat del 40% de recollida selectiva, que donarà dret a una sortida escolar.

Butlletí