Mesures de reutilització de l'aigua per combatre la sequera a Sant Feliu de Llobregat

23/05/2023 - 13:00

Sant Feliu ha desplegat una sèrie de mesures per donar compliment al decret d'excepcionalitat per sequera hidrològica de la Generalitat de Catalunya. 

Entre aquestes hi ha la reutilització de l'aigua de les fonts ornamentals dels jardins de Palau Falguera i del Parc Nadal per regar arbustos, flors properes, i arbres joves. D'altra banda, l'aigua de la piscina de l'Escorxador també s'ha aprofitat, fent un tractament previ a la piscina, abans de passar a les cisternes.

L'estat d'excepcionalitat prohibeix l'ompliment total o parcial de fonts ornamentals com les dels jardins del Palau Falguera. Per aquest motiu, la font ornamental de Palau Falguera ja està buida i neta, i la del Parc Nadal ho estarà a curt termini, un cop s'hagi aprofitat tota l'aigua possible.

Atès que el decret també prohibeix el reg de gespa, és possible que hi hagi zones de prat natural i gespa més secs del que és habitual a Sant Feliu. Podeu consultar més informació sobre la sequera a Catalunya en el següent enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Pla està dotat amb una inversió superior a 2.400 milions d'euros que ha de permetre afrontar futures sequeres.

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Article

Campanya de l'Ajuntament de Lleida per promoure l'ús racional de l'aigua. 

Butlletí