Més prevenció i reutilització a les deixalleries de La Plana

16/05/2023 - 08:37

La Mancomunitat La Plana millora la prevenció i reutilització dels residus renovant el reglament de les deixalleries.

L’actualització del reglament s’ha aprovat unànimement i preveu aplicar un nou sistema per definir topalls en les aportacions.

L’assemblea general de la Mancomunitat La Plana, amb representants dels 13 pobles que la formen, ha aprovat unànimement aquest vespre el nou reglament que defineix el funcionament de les tres deixalleries d’Aiguafreda, Taradell i Tona i les dues deixalleries mòbils.

La renovació del reglament es produeix nou anys després de la seva redacció i incorpora novetats com la previsió d’aplicar un nou programa que permeti controlar les aportacions màximes de residus, tant per tipus de producte com per persona usuària; i el foment de la reutilització d’objectes i la prevenció de residus, d’acord amb les indicacions de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Durant l’any 2022, es van recollir 2.709  tones provinents de 30.036 persones usuàries.

En aquest sentit, el president de la Mancomunitat La Plana, Pere Medina Serrahima, remarca l’objectiu de potenciar la reutilització per donar valor als residus i continuar cuidant l’entorn per fer futur.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha entregat els cubells amb xip de fracció resta i vidre a la població.

Notícia

La campanya també vol agrair la corresponsabilitat i compromís per cuidar l’entorn als habitants del territori de la Manco, que han generat un 30% menys de residus per habitant i per dia que la mitja catalana.

Notícia

​El Ressò, el mercat social de la reutilització, torna a obrir a Vic del 30 de juny al 13 de juliol

Butlletí