Més de 2.000 persones assisteixen a l'onzena edició del 'Torna a Casa' del CRAM

24/10/2005 - 00:00
Aquest dissabte 22 d'octubre, el CRAM-Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins ha aplegat més de 2.000 persones i més de 70 voluntaris al seu onzè Torna a Casa a Premià de Mar, un acte en el qual es tornen al mar les últimes tortugues marines que han arribat al Centre de Recuperació durant l'estiu.
Per primer cop l'acte d'alliberament ha estat integrat en una Jornada per a la Conservació del Medi Marí. Enguany, des del CRAM s'ha volgut fer un esment especial a l'estat de l'ecosistema litoral i costaner del Mediterrani. Per aquest motiu al Torna a Casa de Premià de Mar s'han desenvolupat una sèrie d'activitats, destinades a la conscienciació i recuperació d'aquest ecosistema. Entre aquestes s'han fet tallers per als petits, concursos per a famílies, així com una exposició permanent sobre les diferents causes de regressió que afecten al nostre medi i les espècies que hi habiten.
L'acte ha estat presidit per Salvador Milà, Conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, i ha comptat amb l'assistència del Director General de Medi Natural, el Sr. Ramon Luque, del l'alcalde en funcions de Premià de Mar, el Sr. David Anton i el president del CRAM, Ferran Alegre. Tots ells, juntament amb els voluntaris del CRAM que han ajudat a les tortugues marines a tornar a casa seva, al mar.
En els seus discursos, tant Milà com David Anton, i Ferran Alegre, han incidit en el difícil moment pel que passa el litoral mediterrani català, especialment a causa de la brutícia que acaba convertint-se en el principal enemic de les espècies autòctones com ara la tortuga. A més s'ha aprofundit en la importància que tenen les tortugues per l'equilibri de l'ecosistema com ara en àmbits com el fet que són dels pocs depredadors de meduses, i serveixen per controlar la seva proliferació que causa greus conseqüències a l'ecosistema marí.
Amb tot, Milà ha volgut donar un missatge d'optimisme quan ha explicat que 'el Mediterrani està malalt, podríem dir que amb dècimes de febre, però estem segurs que redreçarem la situació molt aviat', i ha fet una crida als ciutadans per exercir una actitud responsables i de vigilància.
A la mateixa hora, el CRAM també ha celebrat un altre alliberament simultani a la platja de l'Eucaliptus al Parc Natural del Delta de l'Ebre (municipi d'Amposta), on han assistit prop de 150 persones a l'acte d'alliberament. Amb aquests onze anys, el CRAM dedicat a la recuperació d'animals marins, a la investigació i l'educació, ha rescatat i recuperat més de 500 tortugues marines, la majoria ferides i capturades accidentalment per pescadors.

Relacionats

Butlletí