Més d’11.200 persones participaren el 2013 en activitats naturalistes al parc 'La Mitjana' de Lleida

Font: Ajuntament de Lleida
14/01/2014 - 00:00

Més d'11.200 persones han participat en les activitats organitzades per la Regidoria de Medi Ambient i Horta al Parc de la Mitjana durant l'any 2013. Aquestes accions han servit perquè els participants coneguin millor els valors ambientals del Parc i per sensibilitzar-los sobre la importància de protegir el medi ambient. El regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha posat en relleu el valor que té aquest bosc de ribera urbà que hi ha a la ciutat, de 90 hectàrees, i com des de la Paeria es promouen activitats per descobrir el parc.

Amb les activitats realitzades cada vegada es consolida més el Parc de la Mitjana com un dels espais naturals claus referents en la conservació dels ecosistemes fluvials i en l'organització d'activitats d'educació ambientals que permeten gaudir i aprendre sobre la natura.

Del global de participants, 3.400 infants i joves han realitzat visites guiades dins del programa escolar, a través del qual s'estudia les plantes i la vegetació del bosc de ribera, quins són els animals que viuen a la Mitjana i els rastres que hi deixen, l'orientació en un espai natural, com són els sòls de la Mitjana i d'on provenen els còdols que s'hi troben, com es gestiona un espai natural, etc.

Hi ha també un seguit d'activitats per a públic adult, dins del programa Ecoactivitats, que han donat l'oportunitat a 550 persones de conèixer els ocells hivernants del parc i com es censen, de capturar peixos per estudiar-los aplicant tècniques de pesca elèctrica, de reconèixer els bolets del bosc de ribera o d'aprendre a utilitzar claus dicotòmiques per determinar les plantes de la Mitjana.

Finalment, les activitats més nombroses han estat aquelles adreçades al públic familiar com la Festa de l'aigua, la Batnight, la Pedalada per un aire més net o la Festa del medi ambient, en les quals han participat més de 7.000 persones. En aquests entorns, s'han fet tallers científics sobre les propietats de l'aigua, descobrint el bosc de la Mitjana o estudiant els ratpenats de la Mitjana amb els detectors d'ultrasons.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon mitjana.jpg102 KB

Relacionats

Butlletí