Mercabarna es converteix en una gran planta fotovoltaica

Font: Mercabarna

13/06/2023 - 11:44

Les plaques fotovoltaiques ocuparan una superfície a coberta de 360.000 m².

Mercabarna es convertirà a la planta fotovoltaica d'autoconsum a coberta més gran de la península Ibèrica, gràcies a un acord entre Mercabarna i les associacions de majoristes situades al polígon alimentari per instal·lar plaques fotovoltaiques dins del programa MÉS Barcelona, ​​impulsat per l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta planta fotovoltaica ja s'ha començat a desenvolupar en el marc d'un pla que s'executa per fases i que suposarà una inversió publicoprivada de 12 milions d'euros, una superfície de 360.000 m² i una potència instal·lada de 18 MWp.

Aquest acord, que respon al projecte de descarbonització i millora de l'eficiència energètica de Mercabarna, i al qual s'han sumat totes les empreses del recinte alimentari i Mercabarna-flor, suposarà un estalvi aproximat de 6.000 tones de CO₂ anuals a l'atmosfera. La gestió d'aquesta planta es farà a través d'una societat formada per l'empresa adjudicatària Accelera Energia, l'Ajuntament de Barcelona, ​​a través del programa MÉS Barcelona, ​​Mercabarna i les empreses del recinte.


Un 25% de les necessitats energètiques del polígon alimentari

El projecte REPowerMercabarna-Energia consisteix a crear un sistema d'energia fotovoltaica per a l'autoconsum del polígon alimentari, aprofitant les cobertes dels edificis de Mercabarna (uns 125.000 m²) i les de les empreses situades al recinte (uns 235.000 m²), el 25% de les necessitats energètiques del gran mercat.

L'energia fotovoltaica obtinguda serà redistribuïda en autoconsum compartit entre les empreses majoristes, i quan hi hagi sobrants es comercialitzarà i s'invertirà, per exemple, en sistemes d'acumulació d'energia, carregadors per a vehicles elèctrics o en la tecnologia necessària a cada moment per subministrar amb energies verdes els mitjans de transport dels usuaris del recinte alimentari.
 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El port català es convertirà en un hub que produeix i subministra energia renovable al mateix temps que descarbonitza l'activitat portuària.

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Butlletí