Mataró s'adhereix a la Declaració dels Governs Locals pels Objectius del Mil·lenni de l'ONU

15/09/2005 - 00:00
Ajuntament de Mataró ha aprovat adherir-se a la declaració dels governs locals pels Objectius del Mil·lenni de les Nacions Unides que ja havien signat ciutats com Badalona, Barberà del Vallès Cerdanyola del Vallès, Gavà o Barcelona.
La Declaració va ser aprovada a Pequín el 10 de juny de 2005 pel Consell de 'Ciutats i Governs Locals Units'(CGLU), organització on està representada més de la meitat de la població mundial en 127 estats membres de Nacions Unides.
En aquest sentit i segons recull el manifest aprovat per l'Ajuntament de Mataró, la declaració dels governs locals respon a la necessitat de fer pressió en un any, el 2005, clau per la lluita mundial contra la pobresa i assumir la necessitat urgent de promoure accions a tots els nivells per arribar a aconseguir els Objectius del Mil·lenni. Per activar tots els sectors de la societat, la sensibilització a l'escala local, com explicita el manifest, és indispensable'.
En aquesta idea va insistir el Secretari General de l' ONU Kofi Annan durant la reunió que la setmana passada va convocar alcaldes de tot el món en la conferència organitzada pel CGLU . I on li van ser lliurat el llistat de totes les ciutats adherides.
Annan, va insistir que els Objectius del Mil·leni són globals però que s'aconseguiran mitjançant l'acció local. El secretari general va apuntar que actualment la meitat de la població mundial viu en ciutats i zones urbanes i segons les projeccions de l'ONU el creixement demogràfic futur a les ciutats, per tant serà fonamental la descentralizació del procés per arribar a complir les metes de desenvolupament.
Amb l'adhesió, Mataró es compromet a donar trasllat al Govern de l'Estat per sol·licitar el reconeixement del rol dels governs locals en la implementació dels objectius del Mil·lenni.
Podeu consultar el llistat de ciutats adherides aquí

Relacionats

Butlletí