Mataró Bus renovarà al 2017 dos autobusos de la flota amb nous vehicles híbrids

25/01/2017 - 11:56

La utilització d’aquest tipus de vehicles, que poden funcionar amb motor dièsel o en mode elèctric, permet una reducció del consum de combustible fins a un 39% en comparació amb un autobús convencional, una reducció d’emissions contaminants en torn al 50% i una reducció del soroll en parades gràcies al seu motor elèctric.

Es preveu adquirir els dos nous autobusos híbrids al darrer trimestre de 2017. L’adquisició d’aquests vehicles per renovar els dos més antics de la flota, que té 27 autobusos en total, està d’acord amb el compromís del Ple per a una mobilitat neta i segura. Durant el passat Nadal, Mataró Bus ha provat als carrers de la ciutat un dels possibles models de vehicle híbrid.

El Ple municipal de l'Ajuntament de Mataró va aprovar el dijous 12 de gener el pressupost de l’aportació municipal del servei Mataró Bus per al 2017, que pujarà a 3.377.202 €. Aquest any es preveu renovar la flota d’autobusos amb la incorporació de dos nous vehicles de tecnologia híbrida que substituiran els dos autobusos més antics.

El servei de Mataró Bus està adjudicat a l’empresa CTSA des de 2009. El contracte va finalitzar a finals de 2013 i, se n’han fet dues pròrrogues de dos anys, l’última mentre es fa un procés de reflexió en el marc del Pla de Mobilitat sobre la millor fórmula de gestió del servei. Els serveis municipals estan redactant un estudi de viabilitat per valorar les diferents opcions.

Els majors ingressos aconseguits per la recuperació de viatgers de pagament fan que el pressupost de l’aportació municipal aprovat per al 2017 sigui lleugerament inferior a l’aprovat al 2016 (3.429.377,94 €). El pressupost global de despeses del servei puja per aquest any a 6.457.995,10 € i els ingressos totals previstos són de 3.080.793,10 €.

Al pressupost municipal de 2017, aprovat inicialment, les partides referents a Mataró Bus sumen 3.149.944,44 €, que corresponen a l’avançament a la concessionària del 80% de l’aportació municipal per a aquest any i a la liquidació del 20% restant de l’any passat d’acord al cost del servei.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Llum verda al projecte executiu que ha de permetre doblar, millorar i interconnectar la xarxa de carrils bici de la ciutat fins arribar als 16 km. El projecte s’ha aprovat aquest mes i les obres es duran a terme a partir de final d’any amb ajuts europeus. Es preveu la construcció de nous trams de carrils bici connectats als existents per arribar als llocs i equipaments de la ciutat que generen més mobilitat.

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Butlletí