Massiva participació del sector de l'hostaleria en una campanya per reciclar més vidre a Castelldefels

Font: elCastell

03/08/2020 - 08:08

La campanya té com a objectiu sensibilitzar el sector hostaler, que genera el 52% dels residus d'envasos de vidre, per una tornada sostenible a la normalitat

Un total de 374 bars, restaurants i guinguetes de platja de Castelldefels participenen una campanya que té com a objectiu incrementar la tasa de reciclatge d'envasos de vidre aquest estiu. Cal recordar la importancia del sector de l'hostaleria en aquest aspecto: els bars i restaurants generen el 52% dels envasos de vidre.

La campanya la impulsa Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelldefels. La iniciativa té l'objectiu d'incrementar el reciclatge de vidre aquest estiu durant la tornada a la normalitat i aconseguir gràcies a la feina en equip de tots (ciutadania, hostalers, Ajuntament, l'empresa municipal SAC i Ecovidrio) un estiu més sostenible.

Durant els mesos d'estiu Ecovidrio realitzarà visites d'informació i sensibilització als professionals hostalers, recordant la obligació de separar correctament els residus, lliurarà de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i aportarà contenidors adaptats a les necessitats de el sector. La primera ronda de visites ha tingut avui, en concret al Gremi d'Hostaleria, el restaurant Andalucía i la guingueta Tibu-ron. A les visites han participat les regidores de Neteja, Clara Quirante, i de Turisme, Eva López.

L'Ajuntament i l'empresa municipal SAC vetllaran per garantir el bon funcionament de la recollida dels residus. A més, es continua treballant en diverses accions adreçades a minimitzar la generació de residus i fomentar la seva separació, per tal d'assolir els objectius que marquen les Directives Europees, així com la normativa vigent a Catalunya.

La incidència del turismo i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i guinguetes són els responsables de la generació del 52% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, de manera que són un sector clau per a una transició real cap un model d'economia circular que no s'ha d'aturar tot i les circumstàncies excepcionals per les quals està passant la societat.

La gerent d'Ecovidrio, Silvia Mayo ha destacat que “un any més Castelldefels ha demostrat un gran compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i aquest any esperem aconseguir mantener els valors de recollida selectiva de vidre a les cotes d'anys anteriors. Aquest estiu podrem tornar a constatar que l'avenç cap a un model més sostenible és imparable gràcies a la col·laboració de ciutadans, professionals hostalers i administracions publiques”.

 

Increment sostingut del reciclatge a Castelldefels

Durant l'any 2019 la recollida selectiva de residus d'envasos de vidre, mitjançant el contenidor verd, va arribar a les 1.763 tones a Castelldefels. Aquesta xifra suposa un increment del 24% respecte l'any 2018 i un 54% en els darrers 5 anys.  Segons aquestes dades, com a mitjana, cada persona va dipositar al contenidor verd 26 kg de vidre, uns 89 envasos. A nivel estatal, la campanya preveu arribar durant l'estiu a gairebé 11.500 establiments hostalers pertanyents a 107 municipis, dels quals 19 municipis amb gairebé 2.000 establiments corresponen a Catalunya. A més, comportarà una ambiciosa dotació de mitjans al sector hostaler amb la instal·lació de més de 3.500 contenidors i cubells especials per facilitar el reciclatge.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Ecovidrio i la Unió Esportiva Santboiana van impulsar des de mitjans de febrer la campanya a 'Aquest partit el guanyem nosaltres', per reciclar el pes del primer equip del club en envasos de vidre.

Notícia
Esplugues prova un prototip de camió elèctric de recollida de residus

L’Ajuntament d’Esplugues ha enviat una carta als 400 establiments comercials que generen un major volum de residus per informar-los de la posada en marxa d’una campanya destinada a augmentar la recollida selectiva dels seus residus. Les principals novetats són la implantació d’un sistema d’identificació en tots els contenidors de selectiva (orgànica, envasos, vidre i paper) i d’una plataforma d’elevació a 80 recipients per al vidre.

Notícia

Amb l'objectiu de sensibilitzar el sector de l’hostaleria i la restauració per una tornada sostenible a la nova normalitat, l'entitat realitzarà 250 visites informatives i lliurarà bujols contenidors. La col·laboració de l'hostaleria i restauració, que genera el 52% dels residus d'envasos de vidre, és clau per incrementar la taxa de reciclatge. La campanya es durà a terme en més d’11.500 establiments HORECA pertanyents a 107 municipis costaners de tot l’Estat, 2.000 dels quals corresponents a 19 municipis catalans

Butlletí