Mapa d'abocaments de Castellet i la Gornal

18/11/2022 - 10:00

L'Ajuntament de Castellet i la Gornal està treballant en l'elaboració d'un mapa d'abocaments il·legals al municipi i espera la col·laboració d'entitats, associacions i veïns per denunciar i alertar de l'incivisme.

La idea és detectar i geolocalitzar tots els abocadors il·legals que hi ha al municipi per a la seva denúncia, posterior neteja i regeneració de l'indret. Qualsevol persona que es trobi amb un abocament pot fer arribar les coordenades de l'emplaçament a través de la línia verda.

D'aquesta manera al mapa, que serà un mapa viu, es podran beure tots els punts negres, els abocaments que encara estan i els abocaments ja recollits.

Els abocadors il·legals són un problema que va a més, la situació ha empitjorat en pocs anys i no té una solució senzilla. La col·laboració veïnal és indispensable per ubicar tots els abocadors il·legals i denunciar els fets, ja que el cost de la neteja és una gran despesa per a les arques municipals.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està instal·lant fonts d’aigua en diversos equipaments municipals amb l’objectiu de reduir els envasos de plàstic d’un sol ús.

Notícia

En aquesta segona edició participaran un total de vuit municipis de la província. Al mes de novembre, s’hi incorporaran Mataró, Mollet del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Igualada i Terrassa.

Article

El Pla serà la propera parada de la campanya «Adeu plàstics» de la Mancomunitat Penedès-Garraf per prevenir els residus i donar alternatives al plàstic d’un sol ús.

Butlletí