Manresa és un dels municipis que acull el projecte "Planta'm" per actuar i sensibilitzar contra el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Manresa, Diputació de Barcelona i Canal Taronja

07/03/2019 - 08:38

L’Ajuntament de Manresa ha acollit la presentació del projecte PLANTA’M, una iniciativa socioeducativa de sensibilització ambiental amb plantades populars que es realitzarà en cinc municipis de la demarcació de Barcelona durant el mes de març. Es tracta d'una iniciativa promoguda per Verd Natura amb el suport de la Diputació de Barcelona i la producció de la Fundació Plant-for-the-Planet. 

El 9 de març, a la riera de Rajadell, al seu pas pel Xup, es plantaran una quarantena d’arbres, i els dies previs es faran activitats educatives a l’institut Manresa Sis i a l’escola Muntanya del Drac.

S’ha presentat a Manresa el projecte PLANTA’M, una iniciativa promoguda per Verd Natura amb el suport de la Diputació de Barcelona i la producció de la Fundació Plant-for-the-Planet. Es tracta d’un projecte socioeducatiu de sensibilització mediambiental adreçat a nens, nenes i joves amb tres objectius: transmetre el valor afegit que aporten els arbres, involucrar a empreses i escoles i lluitar contra el canvi climàtic.

En aquesta primera edició del Projecte PLANTA’M, es combinaran activitats formatives en escoles amb plantades populars a Manresa, Mollet del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Olivella i Gurb. En el cas de Manresa, la plantada d’arbres es durà a terme el proper dissabte, 9 de març, a la riera de Rajadell. Els dies anteriors, alumnes de primària i secundària de les escoles del barri de Pare Ignasi Puig (institut Manresa Sis i escola Muntanya del Drac) duran a terme activitats incloses en el projecte “Acadèmia Plant-for-the-planet”, que consisteixen en tallers d’educació mediambiental

A la presentació d’aquesta tarda hi han assistit Valentí Junyent, alcalde de Manresa i diputat delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona; Jordi Cardoner, conseller delegat de Verd Natura; Josep Santacreu, president de la Fundació Plant-for-the-Planet Espanya; i Jordi Juanós, director de la de la Fundació Plant-for-the-Planet.

L’alcalde de Manresa ha assegurat que “Iniciatives com PLANTA’M son molt bones i estan en línia d’una lluita contra el canvi climàtic en el qual hi hauríem d’estar tots involucrats. El que volem és que aquesta sensibilització es materialitzi en fets concrets”. Al seu torn, Jordi Cardoner, conseller delegat de Verd Natura, ha afirmat que amb aquesta acció, es lluita principalment contra el canvi climàtic, però alhora “promovem ala participació de la ciutadania des de dos eixos: des de l’eix que prové de l’ensenyament, de les escoles i, des de l’eix de la responsabilitat social de les empreses”.

En la mateixa línia, Josep Santacreu, president de la Fundació Plant-for-the-Planet Espanya, ha assenyalat que “un dels grans reptes del món és el del canvi climàtic. I només a través de la col·laboració de les tres forces: l’administració, les entitats socials i les empreses, el podrem resoldre”.

El director de la de la Fundació Plant-for-the-Planet, Jordi Juanós, ha explicat que l’objectiu és que “hi assisteixi el màxim de gent possible” per tal de fer possible la plantada i també la conscienciació de la ciutadania. Durant les matinals de plantació es faran també tallears de dibuix sota el lema “El món que vols”.

A Manresa es plantaran arbres amb l’objectiu de millorar l’ecosistema de ribera al tram de la riera de Rajadell que passa pel barri del Xup: verns, freixes, àlbers, saücs, sangrinyols, saulics i tamarius.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
07/04/2019 - 09:00
Manresa
Entrevista

Barcelona està desplegant la naturalització de la ciutat a través de la gestió ecològica dels espais verds. Aquest canvi cultural s’està fent de manera gradual però amb la seguretat que és un camí de millora de la salut de l’ecosistema urbà i amb ell de les persones que l’habiten. Izaskun Martí, directora de conservació d’espais verds i biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona, ens explica els procediments concrets per promoure la biodiversitat vegetal i animal a la ciutat, els reptes i els objectius que impulsen aquest canvi de filosofia.  

Acte
18/09/2019 - 10:00
Museu de Ciències Naturals de Barcelona. pl. Leonardo da Vinci, 4-5 (parc del Fòrum).

Butlletí